Side Navigation

X

Svjetski dan mentalnog zdravlja- 10. listopada

 

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se u svijetu održava svake godine 10. listopada, članovi udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama sudjelovali su na stručnom skupu pod nazivom „Povezani za dobrobit djece: Multidisciplinirani pristup u dijagnostici i tretmanu traume u djetinjstvu u obiteljskom okruženju“

Stručni skup je organizirala Poliklinika za djecu i mlade grada Zagreba putem digitalne platforme Zoom.

Na stručnom skupu mogli smo čuti najnovija istraživanja iz područja mentalnog zdravlja djece i mladih, predstavljanje Nacionalne strategije razvoja mentalnog zdravlja 2020-2030, iskustva stručnjaka s područja psihijatrije, psihologije, socijalnog rada, maloljetničke delikvancije, školske medicine te javnog zdravstva.

Posebno nas se dojmio projekt Podrška na dlanu čija je svrha osnaživanje i jačanje psihološke otpornosti djece i mladih, a čiji sadržaji uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom.

Digitalnu platformu Podrška na dlanu možete pogledati na  linku:

https://www.zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212

Osim ovih konkretnih aktivnosti, stručnjaci su istaknuli povećanu potrebu djece za privrženošću nakon krize uslijed pandemije, važnost kvalitetnih unutar obiteljskih odnosa i brigu pojedinca za vlastito  mentalno zdravlje.

Sudjelovanje na ovom stručnom skupu nam je od velike važnosti jer na ovakvim stručnim skupovima prikupljamo informacije na kojima gradimo naše projekte i aktivnosti.

I za kraj dijelimo nekoliko savjeta:

1. Tvoja prisutnost na ovom svijetu je od iznimne važnosti – zato brini o sebi i svom mentalnom zdravlju.

2. Djeca su naša budućnost – privrženost se izražava brižnošću – zagrli svoje dijete.

3. Mudrost starijih zrcali u malo riječi – pitaj svoje roditelje kako su, ali zaista.

Udruga PUKS provodi projekt pod nazivom „Brinem“ sufinanciranim od Grada Belišća.

Vanesa Šerić

Izvor: Svjetski dan mentalnog zdravlja- 10. listopada | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>