Side Navigation

X

SVEČANO OTVORENA ZAPADNA TRIBINA NA GRADSKOM STADIONU U BELIŠĆU

SVEČANO OTVORENA ZAPADNA TRIBINA NA GRADSKOM STADIONU U BELIŠĆU

Objavljeno: 01. 7. 2020.

Crveno-bijeli baloni, zastave Nogometnog kluba „Belišće“, mlade nade belišćanskog nogometa, belišćanske i valpovačke mažoretkinje, bili su dio svečane „scenografije“  otvorenja nove zapadne tribine na Gradskom stadionu u Belišću.

Veliki dan za belišćanski nogomet i općenito sport u našem gradu, bio je u srijedu, 1. srpnja, kada su gradonačelnik Belišća Dinko Burić i predsjednik Nogometnog kluba „Belišće“ Ivan Jurković presijecanjem vrpce službeno otvorili novoizgrađenu zapadnu tribinu s popratnim klupskim prostorijama. Nakon toga uslijedio je  blagoslov prostorija i molitva koju je je predvodio belišćanski župnik fra Branko Janjić.

Nova tribina poklon je Grada Belišća za 100. rođendan , pa iako ove godine crveno-bijeli slave 101. rođendan, sreću i zadovoljstvo nije krio predsjednik NK „Belišće“ Ivan Jurković, koji se zahvalio svima koji su zaslužni za realizaciju ovako velikog projekta, posebno gradonačelniku Dinku Buriću, kojem je uručen i dres s njegovim imenom kao znak zahvale u ime kluba.

Belišćanski gradonačelnik, koji se prigodnim riječima obratio svim nogometašima, sportašima i sportskim djelatnicima, navijačima, uzvanicima i svim zaljubljenicima u sport, u izjavi za medije pojasnio je financijsko detalje ovog velikog i značajnog projekta.

-Najveći dio od 6,8 milijuna kuna osigurao je Grad Belišće, ali veliko hvala svima koji su pomogli, prije svega HNS-u koji je sudjelovao s pola milijuna kuna, te Osječko – baranjskoj županiji koja nas je u ovome pratila, rekao je gradonačelnik Dinko Burić, dodavši kako sto godina jednog kluba nije mala stvar jer je malo klubova u Hrvatskoj u bilo kojem sportu koji se mogu pohvaliti stoljetnom tradicijom.

-Mi smo sretni i ponosni na naših prvih sto godina i priželjkujemo da ih bude još puno. Velika čestitka svim generacijama nogometaša koji su ispisali ovako bogatu povijest nogometa u Belišću, poručio je belišćanski gradonačelnik. Podsjetio je još jednom na velike planove o sportskom središtu odnosno sportskom centru u Belišću. Naime, dan ranije, 30. lipnja, otvoreno je obnovljeno košarkaško igralište, u planu je uređenje rukometnog igrališta, izgradnja istočne tribine posvećene Baraberima, uređenje terena s umjetnom travom te izgradnja atletske staze.

Među uzvanicima bili su i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, a prvi potpredsjednik Ante Vučemilović Šimunović je o novoj tribini rekao da to nije sportski objekt koji je značajan samo za Belišće, već i za Županijski nogometni savez, ali i HNS, jer upravo ovakvi objekti daju nadu u budućnost razvoja nogometa u svim dijelovima Lijepe naše. Najavio je i mogućnost dolaska reprezentativaca u Belišće kada na rasporedu bude utakmica Lige nacija između Hrvatske i Švedske u Osijeku.

Viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić čestitao je, prije svih gradonačelniku Buriću i predsjedniku Jurkoviću, na izgradnji funkcionalne tribine, ispod koje je interijer, kako je rekao „par excellence“, odnosno bolji nego se traži za klubove druge lige, kojoj NK „Belišće“ stremi.

Na teren su poslije svečanosti otvorenja istrčali nogometaši dva vječna rivala, ali istovremeno i dva prijateljska kluba, Nogometnog kluba „Belišće“ i Nogometnog kluba „Valpovka“ Valpovo. Belišćani su svojim protivnicima iz susjedstva kao znak prijateljstva, ali i dobrodošlice u 3. HNL, dakle u isti rang natjecanja kao i belišćanski crveno-bijeli, darovali umjetničku sliku. Početni udarac na ovoj utakmici izveo je Frano Šarlija, najstariji nogometaš belišćanskog kluba. U ovom prijateljskom ogledu više su nogometne sreće imali gosti te je utakmica između završila rezultatom 1:2.

Na svečanosti otvorenja bila je postavljena i izložba Belišćanina Gorana Dojkića koji je svojim fotoobjektivom zabilježio tijek izgradnje tribine. Izložba će od 2. srpnja biti postavljena u predvorju zgrade Gradske uprave gdje se može pogledati do 15. srpnja 2020. godine.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Izvor: SVEČANO OTVORENA ZAPADNA TRIBINA NA GRADSKOM STADIONU U BELIŠĆU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>