Side Navigation

X

Stručno usavršavanje – robotika

 

 NOVOSTI| 

Voditelj radionice elektronike-robotike u CTK-u Valpovo-Belišće, profesor Marijan Antolović sudjelovao je stručnom usavršavanju učitelja i mentora u području elementarne robotike u Stubičkim toplicama od 16. do 18. listopada 2020. godine.

Stručno usavršavanje organizirala je HZTK u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom. Namijenjeno je učiteljima i mentorima koji će sudjelovati u pripremi natjecateljskih ekipa za županijsku i državnu razinu Robokupa, te provedbi županijskih natjecanja. Usavršavanje se sastojalo od teorijskog dijela i praktičnih vježbi. Obrađene su teme: Strujni krugovi s primjerima izrade strujnih krugova na eksperimentalnoj ploči, Arduino, Osnove programiranja i praktični primjeri za primjenu u robotci, Primjena 3D tehnologija u robotici i 3D oblikovanje aplikacijom Tinkercad, Robotičke konstrukcije korištenjem platformi FicherTechnik, LEGO Mindstorm i mBot, te Programiranje upravljačkih sklopova robota. Posebno je naglašena potreba kvalitetne pripreme učenika u pojedinim komponentama natjecanja. Pokazana su neka zanimljiva rješenja iz prakse na temu: kako zainteresirati učenike za robotiku. Potrebno je kontinuirano raditi na osposobljavanju učenik. Ovo je posebno važno obzirom na činjenicu da ove školske godine neće biti natjecanja iz robotike (korona). Umjesto natjecanja iz robotike (županijski i državni nivo) održat će se samo smotra radova na zadane teme uz prigodne nagrade.

Dragan Francuz, tajnik

Izvor: Stručno usavršavanje – robotika | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>