Side Navigation

X

Solarno stablo “izraslo” u središtu Belišća

SOLARNO STABLO ”IZRASLO” U SREDIŠTU BELIŠĆA

Objavljeno: 11. 1. 2019.

Građani Belišća ovih su dana dobili novu atrakciju u samom centru grada – solarno stablo „Public solar tree“ koje je postavljeno u sklopu projekta R-SOL-E – RENEWABLE SOLAR ENERGYprograma INTERREG IPA Prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.

Postavljeno solarno stablo opremljeno je fotonaponskim panelima koji sunčevu svjetlost pretvaraju u električnu energiju koju će građani i turisti biti u mogućnosti koristiti za punjenje najmanje 4 uređaja  kao što su laptopi, mobiteli, tableti, ali će ovo inovativno „stablo“ služiti i kao punionica električnih bicikala. Ova zanimljiva inovacija omogućit će i besplatan pristup internetu ali će služiti i kao atraktivna javna rasvjeta s obzirom da je na istom postavljeno nekoliko LED rasvjetnih tijela koje po mraku svijetle u različitim bojama. Vrijednost postavljenog solarnog stabla iznosi 14.500 eura.

Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta R-SOL-E iznosi 1.024.101,98 eura. Nositelj projekta je Grad Belišće, a partneri su Grad Novi Sad i Općina Gorjani. Najveći dio investicije na području grada odnosio se na postavljanje 5 solarnih elektrana ukupne snage 115 kWp.

 

Mario Marolin, mag. iur i projekt manager
Direktor LRA Grada Belišća
Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o.

 

Fotografije: Tin Lacković

Izvor: Solarno stablo “izraslo” u središtu Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>