Side Navigation

X

“SNAŽNE ŽENE”

„Snažne žene“

Danas 29. siječnja 2021. godine je održana konferencija u prostorijama udruge HVIDR-a Belišće sa kojom započelo provođenje projekta zapošljavanja žena “Snažne žene“, projekat je vrijedan 1.114.260.00 kuna. Nositelj ovog projekta, koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda je Udruga HVIDR-a Belišće, a uz obvezne partnere:

– Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Osijeka

-Centar za socijalnu skrb Valpovo, partneri su

-Lokalna akcijska grupa Karašica Petrijevci

-Udruga umirovljenika grada Belišća.

Na današnjoj konferenciji dvanaest je žena potpisalo ugovore o radu na godinu dana, na pružanju pomoći u dostavi namirnica, u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brizi o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava te pružanju podrške kroz razgovore i druženje, socijalizacija u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima za 72 korisnika na području djelovanja udruge. Njihove radne obveze počinju već u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine i traju do kraja siječnja sljedeće 2022. godine.

Sudionike projekta zbog epidemioloških mjera, malobrojne goste, među kojima su bile predstavnici partnera, Janja Oklopčić, Lidija Vidošić, Ivan Vrbanić i Radoslav Vuksanić, pozdravio je uime nositelja projekta, Pavo Milekić izražavajući zadovoljstvo što se Udruga HVIDR-a Belišće uključila u projekt te zahvalio svima koji su u tome pomogli. Upravo uključivanje navedenih partnera u projekt je njegova posebnost jer je uspostavljena multi sektorska suradnja što omogućuje primjenu cjelovitog pristupa u rješavanju potreba ciljne skupine i krajnjih korisnika.

Tijekom provođenja projekta u kojem će funkciju koordinatorice imati Marina Jelić, zaposlene će žene kroz programe osposobljavanja steći znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada i kad ovaj projekt završi. Stečena znanja i vještine u programu osposobljavanja primijenit će u budućem traženju zaposlenje , a također će jačati svoje socijalne vještine i kontakte što je od velike važnosti za podizanje konkurentnosti na tržištu rada, ali je i preduvjet za jaču socijalnu uključenost.

slike: Zaim Saljiji

tekst: Branko Bobinac

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>