Side Navigation

X

SAT LEKTIRE U KNJIŽNICI

SAT LEKTIRE U KNJIŽNICI

Objavljeno: 13. 4. 2019.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u petak, 12. travnja 2019. godine, održan je sat lektire s 2.b razredom Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća. Učitelj Zdravko Katalinić dogovorio je suradnju s knjižničarkama Dijanom Milišić-Zečević i Vlastom Putar, koje su osmislile obradu knjige „Anica i Jakov“, poznate slovenske autorice za djecu, Dese Muck. Priča govori o prijateljstvu djevojčice i dječaka koji su se posvađali i nakon toga ipak pomirili.

Upravo je zato na samom početku sata knjižničarka Vlasta upoznala sve učenike sa svojom najboljom prijateljicom Vanjom, s kojom se druži još od početka osnovne škole. One su ispričavši svoje iskustvo pokazale kako pravo prijateljstvo opstaje unatoč svim preprekama. Knjižničarke Dijana i Vlasta su zatim kroz razgovor s djecom obradile sadržaj priče, a djeca prepričavanjem vlastitih iskustava iznijela najvažnije zaključke i pouke iz pročitanog djela.

Sat lektire su završili izradom plakata na kojem su polijepili razne isječke iz novina i časopisa koji ilustriraju priču te su na njemu ispisali svoja razmišljanja o prijateljstvu. Kao šećer na kraju ovog kreativnog sata lektire, knjižničarke su počastile sve prisutne učenike ukusnim sladoledom.

Tekst: Vlasta Putar

Fotografije: Dijana Milišić-Zečević

Izvor: SAT LEKTIRE U KNJIŽNICI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>