Side Navigation

X

Radovi na uređenju Paleja i središnjeg trga

 

 NOVOSTI| 

U Belišću su u tijeku radovi na obnovi palače Gutmann i središnjeg trga vrijedni više od 25 milijuna kuna. Gradonačelnik Dinko Burić naglašava kako Palača Gutmann od samih početaka grada Belišća ima svoju posebnu vrijednost, kako u kulturnom i turističkom, tako i u gospodarskom smislu. Ona je i jedna od posljednjih zgrada stradalih u Domovinskom ratu, a nakon 28 godina došli smo u poziciju da je konačno obnovimo i vratimo njezin stari sjaj. Uz nju se vežu brojne uspomene i ona je oduvijek bila svojevrsni nezamjenjivi simbol grada Belišća.

Ovaj projekt ne bi se mogao realizirati bez sredstava iz fondova Europske unije, a na samoj pripremi projekta radilo se nekoliko godina. Projekt List do lista – industrijska baština Belišća sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014.-2020. Uz nositelja, Grad Belišće, partner na projektu je Turistička zajednica grada Belišća. Njime Grad Belišće ulaže u rekonstrukciju najvažnijeg objekta industrijske baštine u gradu Belišću, zaštićenog kulturnog dobra, palače Gutmann, i njegovu prenamjenu u interpretacijski centar industrijske baštine. Uz obnovu palače, predviđeno je uređenje pristupnih površina objektu uključujući i središnji gradski trg Ante Starčevića te opremanje prostora Muzeja, sve s ciljem osnaživanja turističkog potencijala i atraktivnosti grada Belišća. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 25,7 milijuna kuna, od čega bespovratna sradstva EU iznose 16,9 milijuna kuna, dok će Grad Belišće uložiti svojih 8,8 milijuna kuna. Trajanje provedbe projekta je od 1. rujna 2019. do 1. rujna 2022. godine.

Izvor: Radovi na uređenju Paleja i središnjeg trga | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>