Side Navigation

X

PRVA LIKOVNA KOLONIJA U PETRIJEVCIMA

PRVA LIKOVNA KOLONIJA U PETRIJEVCIMA

Objavljeno: 02. 5. 2019.

U sklopu obilježavanja Dana općine Petrijevci, na poziv načelnik Ive Zelića članovi Likovne udruge Bel-Art Belišće po prvi su puta održali likovnu koloniju u Petrijevcima.

U ugodnom ambijentu Hotela Petrijevci belišćnske umjetnike dočekao je načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić, gdje su nakon uvodnih riječi slikari prionuli na posao. Na terasi hotela 9 belišćanskih slikara Jasranka Berak, Suzana Lešnjaković, Vanja Eberl, Vesna Vajda, Antun Sabo, Vlado Vagner, Dragan Đurković, Ivan Vajda i Tin Lacković prionuli su na stvaranje umjetničkih djela. Kolonija je bila tematskog karaktera pa su vrijedni umjetnici, svaki u svome stilu naslikali petrijevačke pejzaže, običaje i prepoznatljive građevine i to u trima slikarskim tehnikama – akvarelu, akrilu i ulju na platnu. Kroz nekoliko sati vrijedni umjetnici naslikali su 13 prekrasnih slika, kojima će se oplemeniti interijer Općine, a dio će se iskoristiti kao poklon partnerima i uvaženim gostima.

– Drago nam je što smo po prvi puta održali likovno koloniju u Petrijevcima i nadamo se da su i naši domaćini zadovoljni našim radom, veselimo se i budućoj suradnji rekao nam je predsjednik LU Bel-Art Ivan Vajda.

Tekst/foto:Tin Lacković

Izvor: PRVA LIKOVNA KOLONIJA U PETRIJEVCIMA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>