Side Navigation

X

PROSLAVA BLAGDANA SV. ANE U BISTRINCIMA

PROSLAVA BLAGDANA SV. ANE U BISTRINCIMA

Objavljeno: 15. 7. 2019.

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću svečano proslavlja blagdan sv. Ane u njezinom svetištu na Dravi u Bistrincima.

Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u utorak, 23. srpnja, a predvoditi će ju prof. dr. sc. Tonči Matulić profesor na Katoličkom bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Tema trodnevnice su bogoslovne kreposti: vjera, nada i ljubav. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17 do 19.30 sati.

Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30, i 18 sati.

Hodočasničku misu u 7 sati predslavit će fra Zvonimir Brusač TOR, a svečano misno slavlje s početkom u 18 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predslavit će prof. dr. sc. Tonči Matulić, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja.

Mogućnost za ispovijed na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.

Izvor: PROSLAVA BLAGDANA SV. ANE U BISTRINCIMA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>