Side Navigation

X

Projekt “Zelene staze Dunava i Drave” predstavljen na međunarodnom sajmu turizma Place2go

 

 NOVOSTI|

Predstavnici Grada Belišća i Općine Erdut sudjelovali su 8. i 9. travnja 2022. godine na Međunarodnom sajmu turizma Place2go koji se održavao u Zagrebu. Place2Go je ove godine okupio izlagače iz gotovo svih krajeva Hrvatske, a predstavili su se i izlagači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Crne Gore, Italije, Nizozemske, Turske, Indonezije, Indije i Maldiva. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Indija, a generalni sponzor je zrakoplovna tvrtka s jednom od najvećih svjetskih flota, Turkish Airlines.

Štand projekta Zelene staze Dunava i Drave su, među ostalima, posjetili i potencijalni turisti iz Indije, Indonezije, Francuske, Njemačke, Češke, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Ostvaren je kontakt s brojnim nacionalnim turoperatorima koji su pokazali interes za dovođenjem turista u Belišće, Erdut i cijelu istočnu Hrvatsku.

Turističke zajednice grada Belišća i općine Erdut povezale su se s drugim izlagačima, nacionalnim i međunarodnim, s kojima su razmijenili iskustva te predstavili primjere dobre prakse u kreiranju turističkih paketa koji se tiču aktivnog turizma i boravka u prirodi.

Pokraj svega, sajam Place2Go je omogućio i povezivanje s predstavnicima digitalnih kanala za promociju turističkih odredišta (tripadvisor.com), dok su za vrijeme izlaganja štand posjetili i poneki influenceri, koji su izlagačima predstavili ideje za promotivne inicijative, odnosno prezentaciju ove regije iz prve ruke svojim pratiteljima i potencijalnim turistima.

Posjetitelje su najviše zanimale karte i vizualni prikazi sadržaja u Slavoniji i Baranji, uz Dunav i Dravu, dok su im dodatna pojašnjenja izlagačkog tima iznosila razloge zašto trebaju posjetiti ovo područje i što sve mogu očekivati pri svom boravku, čak i onom kratkotrajnom.

Uz Općinu Erdut i Grad Belišće na sajmu su sudjelovali i predstavnici partnerskih organizacija u projektu: TZ Grada Belišća i TZ Općine Erdut. Osim navedenih organizacija u projektu sudjeluju i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije i Kajak kanu klub Aljmaš.

Izvor: Projekt “Zelene staze Dunava i Drave” predstavljen na međunarodnom sajmu turizma Place2go | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>