Side Navigation

X

PROJEKT SLAVONSKI NEW DEAL: ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE CVJEĆARA-ARANŽERA

PROJEKT SLAVONSKI NEW DEAL: ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE CVJEĆARA-ARANŽERA

Objavljeno: 03. 2. 2020.

Projektom Slavonski New deal – prekvalifikacijom i edukacijom u agraru do samozapošljavanja planirana su osposobljavanja za poslove cvjećara – aranžera, uzgajivača voća i uzgajivača povrća.

Održano je prvo osposobljavanje za poslove cvjećara – aranžera. Polaznice, njih 13, uspješno su završile prvi ciklus osposobljavanja na kojem su naučile osnovne pojmove o nabavi, uzgoju i njezi sobnog bilja, održavanju rezanog bilja, kako odrediti vrstu i količinu cvijeća koje će se aranžirati, aranžiranje buketa, cvjetnih dekoracija, prigodno ukrašavanje interijera i eksterijera cvjetnim aranžmanima, trendovi u aranžiranju cvijeća, te osnove komuniciranja s klijentima. Teorijsku i praktičnu nastavu provodilo je Pučko otvoreno učilište Obris, dok se praktična nastava održavala u plastenicima koja su također nabavljena kroz projekt Slavonski New deal.

Podsjetimo, nositelj EU projekta Slavonski “New Deal” je Grad Belišće, a partneri na projektu su Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o., Kombel d.o.o. i Općina Bizovac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 728.918,77 kuna, a isti je nastao s ciljem poticanja gospodarskog rasta i razvoja lokalne zajednice. Projektom želimo doprinijeti jačanju ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada te poboljšati kvalitetu života u lokalnim zajednicama.

U tijeku su osposobljavanja za uzgajivača povrća i uzgajivača voća. Nakon završenih osposobljavanja svim polaznicima bit će uručene diplome.

Izvor: PROJEKT SLAVONSKI NEW DEAL: ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE CVJEĆARA-ARANŽERA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>