Side Navigation

X

Program KUD-a “Ante Evetović Miroljub” u Društvenom domu u Gatu

PROGRAM KUD-A ”ANTE EVETOVIĆ MIROLJUB” U DRUŠTVENOM DOMU U GATU

Objavljeno: 22. 1. 2019.

Ljubitelji pjesme i šokačkog divana su u nedjelju, 13. siječnja 2019. godine, u Društvenom domu u Gatu uživali u cjelovečernjem programu pučko-pjevačke, dramsko-recitatorske skupine KUD-a ”Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci.

U Društvenom domu okupila se mnogobrojna publika, a uvaženi gosti bili su zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, župnik Vjekoslav Lulić i nekadašnji župnik Ivan Petričević.

Program koji je pripremila i vodila Ankica Jurina, bio je sadržajan, raznolik i zanimljiv. Bilo je tu slavonskih, dalmatinskih i zagorskih pjesama, a sve naše stare hrvatske pjesme; recitacije i igrokaza koji govore o Slavoniji i životu u njoj. Na govoru naših Slavonaca, Šokaca “lepo su glumile i divanile” Lenka Stanić, Jozefina Paulić i Manda Dubrović te Ružica Torjanac. Cilj skupine je očuvati od zaborava naš šokački govor.

Gosti programa bile su “Snaše” iz Narda koje su otpjevale četiri pjesme.

Tako je Gat u veselom ugođaju i dobrom raspoloženju zakoračio u 2019. godinu.

Tekst: Ankica Jurina, voditeljica pjevačke i dramske sekcije
Foto: Siniša Majdenić, tajnik KUD-a 

Izvor: Program KUD-a “Ante Evetović Miroljub” u Društvenom domu u Gatu | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>