Side Navigation

X

Premijera predstave za djecu “Nezadovoljna bubamara”

 

 NOVOSTI|

Amatersko kazalište Belišće bogatije je za još jednu novu predstavu iz vlastite produkcije. Dječji dramski ansambl koji vodi Sandra Glasovac jučer, 28. travnja 2022., u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, premijerno je izveo predstavu za djecu “Nezadovoljna bubamara”, u okviru programa obilježavanja Dana grada Belišća. Predstava je nastala prema istoimenom tekstu Sunčane Škrinjarić – iako prekrasna, mala bubamara nije zadovoljna svojim izgledom, zbog čega upada u razne zgode i nezgode. U predstavi glume mlade glumačke snage belišćanskog kazališta: Julijana Bajtl, Lucija Šušak, Sonja Majdenić, Patricia Katušić, Katja Zlojić, Gloria Popović, Emily Maras, Iva Huis i Gabriela Talić.

U ovom sastavu, dječji ansambl s novom voditeljicom i redateljicom Sandrom radi nekoliko mjeseci, a premijerna izvedba pokazala je da je u predstavu utkano puno sati rada, truda i ljubavi. Mlade glumice svojim šarmom, zaigranošću i vjernom glumom, izmamile su brojne osmijehe posjetiteljima, koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu. Entuzijazam, kreativnost i pozitivna energija među članicama ansambla svjedoče tomu da je budućnost belišćanskog kazališta zaista blistava. Na realizaciji predstave radili su i djelatnici Centra za kulturu, i to na izradi kostima, scenografije, oblikovanja svjetla i tona, a posebno iznenađenje bila je i ručno izrađena bubamara za poklon koju je svako dijete ponijelo kući kao uspomenu na predstavu. Već sljedeći tjedan, ansambl izvodi ovu predstavu za učenike Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, a uskoro slijedi  i repriza za sve zainteresirane posjetitelje.

Izvor: Premijera predstave za djecu “Nezadovoljna bubamara” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>