Side Navigation

X

PREDSTAVLJEN NOVI ROMAN DRAGE HEDLA “KIJEVSKA PILETINA”

PREDSTAVLJEN NOVI ROMAN DRAGE HEDLA “KIJEVSKA PILETINA”

Objavljeno: 01. 2. 2020.

U petak, 31. siječnja 2020. godine, u organizaciji Grada Belišća i Naklade Ljevak u Kazališnoj kavani u Belišću predstavljen je novi roman osječkog književnika i publicista Drage Hedla “Kijevska piletina”.

Riječ je o završnom dijelu krim-trilogije započete romanom “Izborna šutnja” iz 2014. godine i “Ispovjedne tajne” iz 2015. godine. Tema je lanac prostitucije među maloljetnicama, čija se radnja, u prvom romanu, događa u Osijeku, a zatim se proširuje na područje od Osijeka do Beograda i na kraju do Ukrajine.

Uz autora, u predstavljanju romana sudjelovali su predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i glavni urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić u ulozi voditelja. Kroz njihov razgovor otkriveni su detalji samog procesa nastajanja romana te dosadašnji novinarski i književni rad Drage Hedla.Ulomke iz romana čitala je mlada glumica Matea Marušić, dobitnica nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28. godina, a za glazbeni program pobrinuo se Zvonimir Iveković.

Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić zahvalivši samom autoru na još jednom izvrsnom djelu.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Izvor: PREDSTAVLJEN NOVI ROMAN DRAGE HEDLA “KIJEVSKA PILETINA” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>