Side Navigation

X

Predsjednik belišćanskog Savjeta mladih na 8.Kongresu Savjeta mladih RH

no images were found

Proteklog vikenda u Osijeku je održan 8. Kongres Savjeta mladih Republike Hrvatske na kojem je sudjelovao predsjednik Savjeta mladih grada Belišća Igor Paloh.

U sklopu Kongresa održano je predavanje na kojem je grad Belišće predstavljen kao primjer dobre prakse u korištenju sredstava EU fondova. Novo proračunsko razdoblje EU od 2021. do 2027. Republici Hrvatskoj staviti će na raspolaganje oko 22 milijarde eura sredstava. Kako bi uspjeli realizirati što veći broj projekata ključno je ulaganje u obrazovanje mladih kadrova za pisanje i provedbu EU projekata kao i međusobna suradnja na svim razinama u Republici Hrvatskoj – istaknuo je u svom predavanju, direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin.

Drugi dio Kongresa odnosio se na konferenciju „Zdravlje mladih“ – Interaktivno predavanje: „Mentalno zdravlje mladih: s čim se suočavamo? (RH i Europa)“ koju je vodila Ljubica Brigitte Nikić, mag. psych. i youthworker. Na krajuje održana i radionica pod nazivom „Odgovori na izazove – moguća rješenja“, koju je vodila Mirna Šmit, mag. cult. ispred Slagalice – zaklade za razvoj lokalne zajednice.

Izvor: Predsjednik belišćanskog Savjeta mladih na 8.Kongresu Savjeta mladih RH | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>