Side Navigation

X

Predavanje -Alzheimerova bolest

 

 NOVOSTI| 

 

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo poziva sve zainteresirane žene na predavanje o Alzheimerovoj bolesti koje će se održati 8. ožujka u 10:00 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo te simbolično baš na svoj dan krenu brinuti o sebi i čuvati svoje mentalno zdravlje.

Svakih 65 sekundi jedna osoba oboli od Alzheimerove bolesti, a dvije trećine tog broja čine žene. Razlozi oboljenja su najčešće biološke i genetske prirode, ali žene i dalje čine više od 60% njegovateljica i skrbnica osoba oboljelih od Alzheimera. U današnjem užurbanom svijetu žene nastoje brinuti o svim članovima obitelji, a zaboravljaju na ono najvažnije – brigu o sebi.

Alzheimerova bolest je i dalje tabu tema o kojoj vladaju predrasude zbog kojih se ljudi ustručavaju razgovarati o njoj i tražiti pomoć. Iz tog razloga, vrsna stručnjakinja za ljudska prava oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija Silvija Dološić Groznica univ.spec.iur, predsjednica i osnivačica udruge „Memoria“ iz Osijeka, održat će predavanje u kojem će ženama objasniti važnost očuvanja vlastitog zdravlja kako bi i dalje bile u službi i sebi i svima koji su o njima ovisni kao npr. djeca. Cilj predavanja je podizanje svijesti o važnosti i mogućnostima prevencije Alzheimerove bolesti te usporavanja i smanjivanja kognitivnog pada povezanog s Alzheimerom.

Dunja Lazar

 
 
 

Izvor: Predavanje -Alzheimerova bolest | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>