Side Navigation

X

POZIV NA PREDAVANJE – SVE ŠTO ŽELITE ZNATI O PALIJATIVI, A NISTE SE USUDILI PITATI

POZIV NA PREDAVANJE – SVE ŠTO ŽELITE ZNATI O PALIJATIVI, A NISTE SE USUDILI PITATI

Objavljeno: 22. 10. 2019.

 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 1990. godine proglasila je drugu subotu u listopadu Svjetskim danom hospicija i palijativne skrbi. Palijativna skrb je aktivna i cjelovita briga kojom se nastoji ublažiti bol i patnja, te poboljšati kvaliteta života bolesnika i njegove obitelji. U pružanju palijativne skrbi potrebno je voditi brigu o dostojanstvu bolesne osobe, njegove samostalnosti i omogućavanju donošenja odluka o vlastitom životu i liječenju.

Kako bi pridonijela senzibilizaciji naše lokalne zajednice o ovj važnoj temi, udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama ove je godine organizirala stručno predavanje o palijativnoj skrbi.

Što je palijativna skrb? Što učiniti za naše voljene kad liječenje više nije uspješno? Kako osigurati kvalitetnu njegu i skrb u terminalnoj fazi bolesti? Što se sve može “na uputnicu”? Što očekuje pacijenta na odjelu palijative?

Na ta i druga pitanja odgovorit će pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Našice, Zvjezdana Gvozdanović mag. med. techn. i glavna sestra Odjela palijative i Margareta Uremović, bacc. med. techn. nakon predavanja pod nazivom “Razvoj palijativne skrbi u Općoj županijskoj bolnici Našice”.

Opća županijska bolnica Našice prošle je godine dobila priznanje za dobru implementaciju palijativne skrbi i time se svrstala među najbolje primjere na području palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Predavanje će se održati u četvrtak 24. listopada u Velikoj graskoj vijećnici grada Belišća s početkom u 10 sati prijepodne.

Nakon predavanja uslijedit će rasprava o mogućnostima razvoja volonterstva u palijativi.

Pozivamo zdravstvene djelatnike, udomitelje starih  i nemoćnih, udruge i sve zainteresirane za ovu temu da se odazovu ovom događaju kako bismo aktivnim sudjelovanjem zajedno pridonijeli povećanju kvalitete života na našem području.

Ulaz je slobodan.
Dobro došli!

Vanesa Šerić

Izvor: POZIV NA PREDAVANJE – SVE ŠTO ŽELITE ZNATI O PALIJATIVI, A NISTE SE USUDILI PITATI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>