Side Navigation

X

Poziv na akciju darivanja knjiga

 

 NOVOSTI| 

 

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće i ove će se godine provoditi akcija prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Akcija započinje u utorak, 8. veljače i trajat će do ponedjeljka, 14. veljače 2022. godine do 14 sati. Tom akcijom Knjižnica već godinama obilježava Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) kojeg i mnoge druge hrvatske knjižnice obilježavaju u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi“. Ovoga puta prikupljene knjige bit će poklonjene Područnoj školi u Vinogradcima koja djeluje pri Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića iz Belišća. To je malena škola koju polaze učenici od prvog do četvrtog razreda pa će im svaka prikupljena slikovnica i knjiga uvelike pomoći u procesu njihova obrazovanja.

Međunarodni dan darivanja knjiga je projekt kojim se djecu želi potaknuti da od najranije životne dobi što više čitaj te da jedni drugima daruju knjige i tako prenose ljubav prema čitanju. Stoga, motivirane tim ciljevima belišćanske knjižničarke pozivaju sve zainteresirane da se priključe akciji i daruju novu ili rabljenu dječju knjigu ili slikovnicu koju su pročitali i prerasli. Akcija naglašava da na ovaj način najmlađi, koji sudjeluju u akciji, imaju priliku naučiti koliko je lijepo i važno pomagati, a djeca koja dobiju ove knjige, imat će priliku čitati ih od najranije dobi.

Knjige se mogu donijeti u Knjižnicu tijekom radnog vremena: ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati te četvrtkom od 13 do 19 sati.

Tekst i fotografija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

 

Izvor: Poziv na akciju darivanja knjiga | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>