Side Navigation

X

Poziv mladima na besplatni seminar pod nazivom Zagovaranje kvalitetnih politika za mlade

 NOVOSTI|

Od 23. do 27. studenog 2022. godine u Velom Ižu se održava besplatni seminar namijenjen mladima u dobi od 14 do 30 godina koji ima za cilj upoznati mlade sa zagovaračkim alatima i metodama, Dijalogu EU s mladima, savjetu mladih, alatima koji omogućavaju praćenje provedbe politika za mlade, te potaknuti razvoj mekih vještina mladih kako bi mogli aktivno zagovarati kvalitetne politike za mlade u svojim zajednicama i na nacionalnoj razini.

Nauči što je zagovaranje, upoznaj se sa zagovaračkim alatima i metodama, saznaj što je savjet mladih, Dijalog EU s mladima, otkrij alate koji omogućavaju praćenje provedbe politika za mlade, razvij meke vještine kako bi mogao_la aktivno zagovarati kvalitetne politike za mlade u svojoj zajednici i/ili na nacionalnoj razini i upoznaj se s primjerima izvrsnih zagovaračkih kampanja koje su uspješno mijenjale zajednice u kojima živimo.

Kada?
Od 23. do 27. studenog 2022. godine

Gdje?
DKC Školj, Veli Iž

Za koga?
Mladi u dobi od 14 do 30 godina starosti.

Kako?
Tijekom četverodnevnog programa aktivnosti mladi će kroz iskustveno učenje, igre i simulacije učiti od svojih vršnjaka iz aktivnih Savjeta mladih s područja Zadarske županije i Hrvatske, te mladih koji su aktivni u lokalnoj zajednici u zagovaranju politika za mlade te stjecati potrebne zagovaračke vještine i znanja.

Po završetku seminara ćeš:
– biti više informiran_a o mogućnostima i prilikama za sudjelovanje u javnim savjetovanjima politika i programa koji se tiču mladih, na lokalnoj i nacionalnoj razini,
– biti upoznat_a i više znati o procesu Dijaloga EU s mladima,
– biti upoznat_a s primjerima dobre prakse kampanja i zagovaračkih aktivnosti koje su donijele promjene na lokalnoj ili nacionalnoj razini,
– osnažiti svoje zagovaračke i meke vještine,
– naučiti kako i koje alate i metode koristiti u procesu zagovaranja svojih potreba i potreba većeg broja mladih,
– naučiti kako uključiti različita mišljenja mladih u svoje zagovaračke procese.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno. Troškovi smještaja, prehrane, radnih materijala u potpunosti pokriva organizator seminara, a sve nastale putne troškove refundira po završetku aktivnosti prema priloženim računima i putnim kartama.

Prijavnica: https://bit.ly/3gWPFWO

Seminar pod nazivom Zagovaranje kvalitetnih politika za mlade održava se u okviru projekta Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji i sufinanciran je sredstvima Erasmus+ programa Europske unije. Ovaj poziv odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Naslovna fotografija: Pixabay

Izvor: Poziv mladima na besplatni seminar pod nazivom Zagovaranje kvalitetnih politika za mlade | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>