Side Navigation

X

Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na belišćanskom groblju

 

 NOVOSTI| 

U ponedjeljak, 1. studenoga 2021. godine, povodom blagdana Svih svetih upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na gradskom groblju u Belišću, a posebna je počast odana i poginulim braniteljima kod Spomen-križa svim žrtvama s područja grada Belišća poginulim u Domovinskom ratu.

U ime Grada Belišća vijenac je položila zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, članovi Gradskog vijeća grada Belišća s predsjednikom Domagojem Varžićem i potpredsjednicima. Počast pokojnicima i svim poginulim braniteljima odali su i predstavnici Policijske postaje Belišće na čelu s načelnikom Vladom Krznarićem, predstavnici braniteljskih udruga UHDDR-a Belišće, HVIDR-e Belišće, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, povjerenici za prigradska naselja, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova te ostali građani.

Svečanost su, prigodnim glazbenim programom, uveličali članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i Gradski puhački orkestar grada Belišća.

Fotoo: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Izvor: Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na belišćanskom groblju | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

VLADO STAKIC

Postovana Ana,
ove se godine navrsava 30 godina od od kako su izvrseni bjesomucni napadi na gradove Valpovo i Belisce .U tim je napadima zivoote izgubilo petnajstak nasih sugradjana a medju njima i mala osmogodisnja dijevojcivca L.R.
31.10 1991 godine izvrsen je jedan od bjesomucnih napada na Belisce i samo u tom danu zivote su izgbila cetvoraica nasih sugradjana a devetnajst ih je bilo ranjeno.Tog su datuma zivot izgubili Josip Obad I Milivoj Calic iz VALPOVA te Djuro Sabljak i Mile Viduka iz BELISCA .Zbog njih i ostalih civilnih zratava Domovinskog rata krajnje je neozbiljno da se u bilo kakvim priopcenjima pokusava lazima i obmanama javnost uvijeravati kako na GARADSKOM groblju u BELISCU postoji Spomen kriz svim zrtvama s podrucja grada Belisca poginulim u Domovinskom ratu.Takvo spomen obiljezje nazalost ne postoji niti u gradu Valpovu niti u gradu Beliscu.
Tako su ta dva grada jedni od rijetkih gradova u Hrvatskoj a mozda su i jedini koji niti nakon trideset godina nemaju niti jedno spomen obiljezje koje obuhvaca i civilne zrtve Domovinskog rata odnosno sve zrtve .
Smisao medija je da prenose tocnu i istinitu informaciju a na zalost svih civilnih zrtava koje su izgubile zivot u Domovinskom ratu jos je jednom Grad BELISCE na svojim stranicama objavio nepotrebnu laz .
Postovana Iva bolje da ste prenijeli izvjesce o obiljezavanju Dana svih svetih sa stranica Valpovstine info jer to je izvjesce koje zasluzuje da ga se prenese .To je izvjesce kakvo zasluzuju ne samo poginule civilne zrtve Domovinskog rata vec takvo izvjesce zasluzuju i gradjani Valpova i Belisca to je izvjesce istinito i tocno.
Da, za svako je postovanje odavanje pocasti svim poginulim zrtvama Domovinskog rata i potpuno je nebitno kod kojeg ce se to spomen obiljezja obaviti bitno je da se samo ne laze jer to civilne zrtve Domovinskog rata nisu zasluzile.

vlado stakic

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>