Side Navigation

X

POTPISANI UGOVORI ZA BELIŠĆANSKE GRADSKE VRTOVE

POTPISANI UGOVORI ZA BELIŠĆANSKE GRADSKE VRTOVE

Objavljeno: 31. 10. 2019.

U četvrtak, 31. listopada 2019. godine, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić potpisao je ugovore s korisnicima parcela u projektu Belišćanski gradski vrtovi.

Belišćanski su gradski vrtovi u Ulici Petra Zrinskog projekt pokrenut 2013. godine s ciljem razvoja ekološke osviještenosti te poticanja građana na zdrav način života ekološkim vrtlarenjem i proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe. Osim toga, projekt je namijenjen svima, bez obzira na ekonomsko stanje, spol, zdravlje, dob ili obrazovanje, a temelji se na izgradnji boljeg, solidarnijeg i zdravijeg društva. Prilikom potpisivanja ugovora, zamjenik gradonačelnika poželio je korisnicima vrtova uspjeh u vrtlarenju uz želju da sve ono što su zasijali i zasadili urodi im bogatim plodom.

Među onima koji gradske vrtove obrađuje od početka je Belišćanka Vesna Belić, koja kaže kako je u cijelu tu priču krenula više zbog druženja, nego zbog koristi, no ističe kako voli dodir sa zemljom i stoga joj sve što uzgaja čini veliku radost. I zbilja se može ponositi onime što se na njenim parcelama u sklopu Belišćanskih gradskih vrtova može vidjeti – od krumpira i jagoda, preko višanja i aronije pa sve do salate, luka i ostaloga.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Tin Lacković

Izvor: POTPISANI UGOVORI ZA BELIŠĆANSKE GRADSKE VRTOVE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>