Side Navigation

X

Potpisan ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode

 

 NOVOSTI| 

U prostoru Male vijećnice Grada Belišća, 14. lipnja 2021. godine, potpisan je Ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode vrijedan više od 20 milijuna kuna. U ime Naručitelja Ugovor je s tvrtkom Kolektor Sisteh d.o.o. iz Slovenije potpisala Iva Matić, direktorica tvrtke Dvorac d.o.o.

„Do sad smo ugovorili oko 94% vrijednosti projekta, odnosno gotovo 260 milijuna kuna, a do svibnja ove godine realizirano je nešto više od 90 milijuna kuna. Još nam ostaje za ugovoriti nabavu opreme i time će cijeli projekt biti zaokružen. Na nama je da projekt uspješno provedemo zajedno s tvrtkom Dvorac d.o.o. i uz potporu naših gradonačelnika, Dinka Burića i Matka Šutala, načelnika općina Petrijevci, Bizovac i Koška, gospodina Đurokovića i Vukmirića iz Hrvatskih voda te župana Anušića“,  izjavila je Lidija Gavrić, direktorica tvrtke Hidrobel d.o.o.

Vrijednost projekta iznosi 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz Europskog kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira projekt u iznosu od 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437, a tvrtka DVORAC u iznosu od 7.449.186 te HIDROBEL s 3.483.794 kuna.

„Danas smo potpisali još jedan važan ugovor vrijedan više od 20 milijuna kuna. Unazad tri godine dobili smo velike utakmice. Velike utakmice dobivaju timski igrači vođeni dobrim trenerima. Naši treneri su gradonačelnici g. Matko Šutalo i g. Dinko Burić, koji su nam dali povjerenje u provedbi ovog velikog projekta. Svjesni smo da do cilja ima još puno, ali radom i izvrsnom suradnjom ne posustajemo ni pred najvećim izazovima. Izgradnjom uređaja za proizvodnju pitke vode u Belišću, naši sugrađani Valpova i Belišća do kraja 2023. godine imat će kvalitetniju pitku vodu“, rekla je direktorica tvrtke DVORAC d.o.o. Valpovo Iva Matić.

Previđena je izgradnja i rekonstrukcija više od 100 kilometara kolektora i tlačnih cjevovoda te izgradnja 15 i rekonstrukcija 2 crpne stanice. Projekt izravno doprinosi ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva, ali i specifičnih ciljeva iz prioritetne osi 2 vezanim uz opskrbu pitkom vodom i pročišćavanjem otpadnih voda.

„Ovaj projekt za nas je izuzetno važan i doista mu posvećujemo puno pažnje i pridajemo puno važnosti. Iznad svega sretni smo i zadovoljni što ova suradnja između dva grada koji su nositelji ovog projekta aglomeracije, kao i između tvrtki Dvorac d.o.o. i Hidrobel d.o.o. odlično funkcionira“, izjavila je Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća.

Tvrtka DVORAC nositelj je projekta, a uz tvrtku HIDROBEL partneri na projektu su gradovi Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Završetak radova na Projektu previđen je u 2023. godine. Do tad će biti rekonstruirani cjevovodi i kanalizacijski kolektori, izgrađeni magistralni cjevovodi, stanice za dokloriranje, oborinski kolektori te uspostavljen sustav za uklanjanje sumporovodika i sustav za upravljanje i nadzor.

„Potpis ovog ugovora još je jedan velik korak naprijed ka završetku najvećeg projekta za našu Valpovštinu. Ovaj gotovo 300 milijuna kuna vrijedan projekt sigurno će dati dodatan motiv i poticaj svima onima koji ovdje žele nastaviti dostojanstveno i još bolje živjeti“, rekao je gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo.

„Izražavam svoje veliko zadovoljstvo da potpisivanjem ove komponente EU projekta aglomeracije Valpovo-Belišće mi zapravo ovaj projekt privodimo kraju. Imamo gotovo sve komponente za izradu studije izvodljivosti i konačan presjek troškova. Svi smo skupa rasli kroz ovaj projekt i stekli jedno veliko iskustvo na provođenju ovog i sličnih projekata. Projekt ide dobro, preko 50% mreže je već izvedeno“, izjavio je Željko Kovačević, direktor VGO Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu.

„Ovaj projekt će donijeti puno toga dobroga u poboljšanju standarda i komunalne infrastrukture za sve naše sugrađane. Uvjeren sam da će se realizirati upravo onako kako ste i vi to predvidjeli. Na području Osječko-baranjske županije gotovo dvije milijarde kuna vrijednosti vodno-komunalnih projekata što mislim da je povijesni trenutak i da svakako moramo istaknuti veliku ulogu našeg župana koji svakodnevno vodi računa o svim našim gradovima i općinama“, rekao je zamjenik župana Osječko- baranjske županije Josip Miletić.

Foto: Tin Lacković

gotovo 260 milijuna kuna, a do svibnja ove godine realizirano je n

Izvor: Potpisan ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>