Side Navigation

X

Postavljena fotografska izložba “Razlistaj se!”

 

 NOVOSTI| 

no images were found

 

Dugogodišnja suradnja Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i Fotokluba Valpovo, koji djeluje pri Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće, rezultirala je novom izložbom fotografija pod nazivom „Razlistaj se!“. Izložba je dio programa aktualnog Mjeseca hrvatske knjige u belišćanskoj gradskoj knjižnici, a njezin naziv glasi jednako kao i središnji moto ovogodišnje manifestacije.

Službeno otvorenje izložbe trebalo se održati u četvrtak, 5. studenog 2020., u 18 sati u predvorju zgrade Knjižnice i Gradske uprave grada Belišća, ali nažalost to nije bilo moguće održati. Razlog tome je sve jače širenje epidemije koronavirusa, stoga je otvorenje nužno otkazano zbog međusobne zaštite i sigurnosti svih sudionika. Ipak, izložba je postavljena i bit će dostupna za javnost do 20. studenog 2020. godine. Pozvani su svi zainteresirani da do tog datuma slobodno posjete Knjižnicu i pogledaju 25 predivnih fotografija čiji su autori sljedeći članovi Fotokluba Valpovo: Veljko Čvagić, Milomir Jovinac, Vlatko Galić, Milan Borić, Ana Francuz, Nenad Milošević, Dragan Milec, Ljiljana Vrbešić, Matija Čvagić, Maja Katušić, Danijel Jovinac, Denis Vida, Mihaela Tadić i Zvonimir Hajnc.

Tematika izložbe je priroda koja nas okružuje i kojoj i sami pripadamo. Djelići fenomenalne ljepote i snage prirode koja je zapravo srce našeg planeta uhvaćeni su tražilom fotoaparata. Na taj način su fotografi Fotokluba Valpovo uspjeli prenijeti snažnu poruku o važnosti očuvanja planeta Zemlje kojem je i posvećen aktualni Mjesec hrvatske knjige.

Članovi Fotokluba Valpovo vrlo često fotografiraju razne motive iz prirode pa tu ljubav prema prirodi nastoje usaditi i mladim polaznicima fotoradionica Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće. Također, već desetak godina sudjeluju u projektu Hrvatskog fotosaveza „Skrivena Hrvatska“. U sklopu tog projekta organiziraju vlastite fotoradionice na kojima fotografiraju isključivo motive prirode.

Iz svih tih razloga belišćanski i valpovački fotografi rado su se odazvali na poziv Knjižnice da se izložbom svojih fotografija uključe i ove godine u Mjesec hrvatske knjige. Izložene fotografije bez sumnje će oduševiti baš svakoga jer ističu savršenu ljepotu planete Zemlje koja je zajednički i jedini dom svih nas.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Fotografije: Fotoklub Valpovo

Izvor: Postavljena fotografska izložba “Razlistaj se!” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>