Side Navigation

X

POSJET UČENIKA DVD-U BOCANJEVCI

POSJET UČENIKA DVD-U BOCANJEVCI

Objavljeno: 10. 6. 2019.

U sklopu mjeseca zaštite od požara, 17.05.2019. godine, učenici Područne škole Matije Petra Katančića u Bocanjevcima posjetili su prostorije DVD-a Bocanjevci, gdje su ih dočekali predsjednik DVD-a Dražen Barić i tajnik Milan Strahinec. Tajnik Milan Strahinec upoznao je učenike s opremom i načinom rukovanja opremom koju posjeduje DVD te ukazao na važnost posjedovanja općeg znanja o protupožarnoj zaštiti.

Prikazali su vatrogasca u pripadajućoj intervencijskoj opremi za gašenje požara u objektu i za požare otvorenog prostora, te pokaznu vježbu za podmladak s bremtačom i vatrogasne igrice.

Najzanimljiviji dio priredili su članovi središnje postrojbe DVD-a Belišće svojim dolaskom s navalnim vozilom jer njihovim dolaskom želja nam je prikazati djeci opremu koju naš DVD nema, te što sve navalno vozilo ima od opreme. Naravno najzanimljivije je bilo ući i sjesti u kamion kao i čuti vatrogasnu sirenu.

Na samom kraju uslijedilo je ugodno druženje, gdje su djeca da ne zaborave na posjet ponijela osim zadovoljnog i veselog dječjeg lica i vatrogasne bojanke i raspored sati.

Tekst: Dubravko Čovčić

Izvor: POSJET UČENIKA DVD-U BOCANJEVCI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>