Side Navigation

X

Posjet britanskih vatrogasaca DVD-u Belišće

POSJET BRITANSKIH VATROGASACA DVD-U BELIŠĆE

Objavljeno: 23. 10. 2018.

U subotu 20. listopada 2018. godine u poslijepodnevnim satima u posjetu vatrogasnoj postrojbi DVD-a Belišće bili su britanski profesionalni vatrogasci KEVIN RUANE i GRANT SMITH iz Nottinghama s njihovim domaćinima Vatrogasne zajednice Baranja u sastavu Zdenko Čarapar – predsjednik, Danijel Časar – zapovjednik, Josip Molnar – zamjenik predsjednika i Renata Čete – tajnica i ujedno prevoditelj. U sklopu posjeta gostiju bili su nazočni Nikica Mužević – predsjednik i Zdravko Cvenić – zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Goste su dočekali Dubravko Čovčić – zapovjednik i Ivan Vincetić – zamjenik zapovjednika te im je pokazana vatrogasna tehnika, oprema i prostor koju koristi vatrogasna postrojba DVD-a Belišće. S britanskim kolegama se razgovoralo o ustroju i obvezama koje obavlja vatrogasna postrojba DVD-a Belišće na prostoru Grada Belišća i poslovnih subjekata u gradu. Valja istaknuti posebno zanimanje britanskih vatrogasaca za vatrogasno vozilo „DODGE“  koje koristi vatrogasna postrojba u svojim intervencijama, a bilo je donirano 2001. godine u operaciji „FLORIJAN“ od strane profesionalne vatrogasne postrojbe  Lincolnshire u organizaciji Rotary kluba Skengness iz Engleske. Pozitivno su iznenađeni viđenim, načinom kako se koristi i vodi briga oko održavanja vozila te sa saznanjem da je pri donaciji vozilo bilo staro 15 godina.

Uz kratko ugodno druženje s britanskim kolegama razmijenjena su iskustva u nadi daljnje dobre suradnje.

Zapovjednik DVD-a Belišće: Dubravko Čovčić

Izvor: Posjet britanskih vatrogasaca DVD-u Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>