Side Navigation

X

PONOVNO SU SE IZRAĐIVALI ORIGAMI BOOKMARKERI

PONOVNO SU SE IZRAĐIVALI ORIGAMI BOOKMARKERI

Objavljeno: 14. 8. 2019.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće kreativnosti ne manjka. Knjižničarka Vlasta Putar održala je u srijedu, 14. kolovoza 2019., dvadeset i četvrtu kreativnu radionicu ove godine. Ciklus ljetnih radionica započeo je izradom origami bookmarkera koji su postali toliko popularni da zanimanje za njihovu izradu traje cijelo ljeto. Upravo zato je ta radionica ponovo održana i bila je jednako uspješna kao i prvi put.

Origami je japanska tradicionalna tehnika savijanja papira koja zahtijeva preciznost i strpljenje. Svi sudionici su vrlo strpljivo uz puno koncentracije uspjeli napraviti svoje bookmarkere koristeći origami tehniku i pravi origami papir. Motiv je i ovoga puta bila djevojka obučena u kimono koju su osnovnoškolci dodatno ukrasili sjajnim šljokicama, šarenim perlicama i raznobojnim vrpcama.

Osim što su napravili predivne bookmarkere s motivima dalekog Japana, djeca su na ovoj radionici naučila koliko je važna dobra koncentracija i vješta motorika ruku da bi se izradio neki origami predmet ili ukras.

 

Tekst: Dijana Milišić-Zečević

Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: PONOVNO SU SE IZRAĐIVALI ORIGAMI BOOKMARKERI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>