Side Navigation

X

PODRUČNA ŠKOLA VINOGRADCI JE NALJEPŠA PODRUČNA ŠKOLA U HRVATSKOJ

PODRUČNA ŠKOLA VINOGRADCI JE NALJEPŠA PODRUČNA ŠKOLA U HRVATSKOJ

Objavljeno: 29. 11. 2019.

Područna škola Vinogradci proglašena je najljepšom područnom školom u Hrvatskoj!

Najljepšom školom, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću, proglašena je u projektu “Najljepši školski vrtovi 2019.” Hrvatske radiotelevizije.

Svečanost proglašenja pobjednika održana je u petak, 29. studenoga 2019. godine u Zagrebu, a prisustvovali su joj učenici Područne škole Vinogradci sa svojom učiteljicom Melitom Vujičić, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i ravnatelj belišćanske Osnovne škole Darko Kovač, koji su ujedno i preuzeli nagradu.

Ovaj ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive.

Prijavivši se na ovogodišnji objavljeni natječaj u kojem je bilo prijavljeno više od 150 osnovnih i srednjih škola, ova je mala škola osvojila prvu nagradu u navedenoj kategoriji prije svega zahvaljujući učiteljici Meliti Vujičić, koja je sa svojim učenicima i njihovim roditeljima uredila školsko dvorište. Naime, prosudbena je komisija nakon obilaska svih prijavljenih škola i vrtova odlučila kako su mali Vinogradčani uspjeli u svome projektu uređenja školskog vrta proglasivši njihovu područnu školu najljepšom u Hrvatskoj. Učenici su zajedno s učiteljicom i roditeljima uredili su i obogatili kamenjar te cijelo školsko dvorište. Osim vrta obojili su i ukrasili njihovu drvarnicu (prostoriju u kojoj su se nekada držala drva za ogrjev školske zgrade) koja im trenutačno služi za skupljanje starog papira, ali i kao spremište. Od plastičnih automobilskih poklopaca kotača (ratkapa) napravili su cvjetove kojima su ukrasili ogradu dvorišta te vrt ukrasili mnoštvom različitog cvijeća te ljekovitog i začinskog bilja.

Grad Belišće, koji ulaže znatne napore u pomoć svim osnovnoškolcima i njihovim roditeljima, ponosan je na ovo dostignuće učiteljice Melite Vujičić, svih učenika i njihovih roditelja iz Područne škole Vinogradci te im ovim putem čestita na osvojenoj nagradi!

Izvor: PODRUČNA ŠKOLA VINOGRADCI JE NALJEPŠA PODRUČNA ŠKOLA U HRVATSKOJ | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>