Side Navigation

X

Podjela sjemenja povrća i žitarica u knjižnici

PODJELA SJEMENJA POVRĆA I ŽITARICA U KNJIŽNICI

Objavljeno: 15. 3. 2019.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizira 22. ožujka 2019. godine u 16 sati povodom dolaska proljeća i očuvanja bioraznolikosti, jedno izuzetno zanimljivo događanje. Naime, zahvaljujući suradnji s Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice, koja je knjižnici donirala paketiće sjemenja povrća i žitarica, knjižnica organizira podjelu tih paketića kako bi se svi zainteresirani mogli pripremiti za novu sezonu radova u vrtovima, poljima i voćnjacima. Radi se o različitim vrstama rajčica, kukuruza, kikirikija i amaranta.

Djelatnik našičke knjižnice Đuro Rajh desetak se godina bavi prikupljanjem i očuvanjem starih i novih vrsta povrća i žitarica i, zahvaljujući njemu, i u belišćanskim vrtovima moći će se posaditi sorte koje je on vrijedno skupljao.

Osim podjele sjemenja, održat će se i razmjena sjemenja, tako da oni koji to žele, mogu donijeti vlastito prikupljeno sjemenje koje će onda mijenjati s drugima.

Podjela i razmjena sjemenja održat će se u holu Zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

Knjižnica će u holu izložiti i literaturu koja će se moći slobodno pregledati i prolistati, a i iz područja je sadnje, vrtova i  njege biljaka.

 

 

Tekst: Jasna Andrišić

Izvor: Podjela sjemenja povrća i žitarica u knjižnici | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>