Side Navigation

X

Otvorenje Mjeseca hrvatske knjige

OTVORENJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Objavljeno: 17. 10. 2018.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige službeno je započeo u srijedu, 17. listopada 2018., književnim susretom s književnicom Majom Brajko-Livaković. Ova nagrađivana hrvatska spisateljica, koja piše knjige namijenjene djeci i omladini, došla je u knjižnicu predstaviti sebe i svoj rad učenicima šestih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća. Najčešća tematika njezinih knjiga su izazovi s kojima se djeca susreću tijekom odrastanja i procesa sazrijevanja. Upravo zato što im je ta tematika bliska i poznata, prisutni učenici pokazali su izniman interes za svaku knjigu koju im je književnica ukratko predstavila. Njezin najpoznatiji roman Kad pobijedi ljubav uvršten je u popis školske lektire, a osim tog romana predstavila je i neke druge: Nije ferZatočenici AlgeStakleni dvoracNemoj reći nikome i Milijunaši. Knjižnica ima sve navedene naslove te su na raspolaganju za posudbu i učenicima i njihovim nastavnicima.

Uz ovaj književni susret, održat će se i brojna druga zanimljiva događanja tijekom sljedećih mjesec dana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Sve detaljnije informacije o raznovrsnom programu belišćanskog Mjeseca knjige mogu se pratiti na facebook i web stranici knjižnice.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografije: Tin Lacković i Jasna Andrišić

Izvor: Otvorenje Mjeseca hrvatske knjige | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>