Side Navigation

X

Otvorenje izložbe slika akademskog slikara Stjepana Ivaniševića

 

 NOVOSTI|

Grad Belišće i Župa sv. Josipa Radnika Belišće pozivaju sve zainteresirane na otvorenje izložbe slika akademskog slikara Stjepana Ivaniševića.

Svečano otvorenje održat će se u petak, 22. travnja 2022. godine, u predvorju Gradske uprave grada Belišća s početkom u 20 sati.

Izložba će biti otvorena do 18. svibnja 2022. godine, a ulaz je slobodan.

O autoru

Stjepan Ivanišević rođen je u Splitu 1960. godine. Srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn završava u Splitu 1979. Zatim upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kojoj je diplomirao slikarstvo u klasi profesora Josipa Biffela 1985. godine. Od 1988. do 1992. u statusu je samostalnog umjetnika i ujedno član Zajednice umjetnika Hrvatske. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je 1988. godine u Salonu Galić u Splitu. U jesen 1992. godine vraća se u Školu likovnih umjetnosti sada kao nastavnik stručnih predmeta. Od 1999. do 2008. kao vanjski suradnik predavao je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. 2011. nakon 25 godina rada Galerija Brešan izdaje mu monografiju s predgovorom Božice Jelušić. Do sada je imao četrdesetak samostalnih izložbi i više od osamdeset skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. Autor je fresaka, vitraja, mozaika i ulja u više sakralnih prostora u Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini. Živi i radi u Žrnovnici.

Izvor: Otvorenje izložbe slika akademskog slikara Stjepana Ivaniševića  | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>