Side Navigation

X

Otvorena izložba fotografija posvećena Draganu Vukobratoviću-Najlonu – Turistička zajednica Belišće

Otvorena izložba fotografija posvećena Draganu Vukobratoviću-Najlonu

 

U prostoru Turističke zajednice grada Belišća prigodno je otvorena izložba fotografija posvećena Draganu Vukobratoviću-Najlonu, a u organizaciji udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” Belišće.

Izloženo je 40 autorovih fotografija u crno-bijeloj tehnici koje su članovi Udruge obradili i pripremili za izložbu.

Dragan Vukobratović-Najlon (1935.-2006.) osnovnu školu završio je u Belišću, ispite i zanat za fotografa završio je u Osijeku. Aktivno je igrao nogomet u NK Belišće, a u tom periodu zapošljava se u Kombinatu Belišće. Nakon odlaska iz Kombinata Belišće otvara foto studio gdje se samozapošljava i radi kao samostalni obrtnik. Kroz bogati opus djelovanja Dragana Vukobratovića kao vrsnog i priznatog fotografa koji je bilježio ne mali broj događanja na području grada Belišća i njegove okolice te na taj način obogaćivao baštinu ovih prostora, danas imamo uvid u mnoštvo lijepih događanja koje sačinjavaju baštinu kako grada tako i ljudi koji u njemu žive ili su živjeli.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati u prostoru Turističke zajednice do 17. prosinca 2021. godine.

Foto: Zaim Saljiji, Udruga “ZUM”

Izvor: Otvorena izložba fotografija posvećena Draganu Vukobratoviću-Najlonu – Turistička zajednica Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>