Side Navigation

X

Osnovan ogranak Hrvatskog novinarskog društva Belišće

OSNOVAN OGRANAK HRVATSKOG NOVINARSKOG DRUŠTVA BELIŠĆE

Objavljeno: 25. 8. 2020.

Iako počeci službenog novinarstva u Gradu Belišću sežu u davnu 1966. godinu, tek je u ponedjeljak, 24. kolovoza 2020., osnovan ogranak Hrvatskog novinarskog društva Belišće. Za predsjednika je na izbornoj skupštini izabran glavni urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić, koji je bio i inicijator osnivanja ogranka, njegovim zamjenikom je imenovan Drago Hedl, dok su članovi izvršnog odbora belišćanskog ogranka Monika Đogaš, Dajana Petovari i Tin Lacković.

Podršku novoosnovanom ogranku u Belišću svojim je dolaskom dao predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, u društvu svog potpredsjednika Gorana Gazdeka, članice Izvršnog odbora HND-a Suzane Lepan Štefančić, te člana HND-a Tomislava Brđanovića.

-Za sada, u našem su ogranku predstavnici  Belišćankog lista i Gradskog radija Belišće, dva lokalna medija koji unatrag pet godina nastoje redovno informirati svoje sugrađana o svim relevantnim zbivanjima u gradu i prigradskim naseljima. Članstvo u HND-u, strukovnoj organizaciji koja iza sebe ima 110 godina izuzetno kvalitetnog djelovanja i koja je dio Europske federacije novinara, daje potvrdu važnosti novinarstva u povijesti Belišća, ali i dobrog rada u sadašnjosti te dodatan motiv da se u svom poslu trudimo i dalje, poštujući sva načela novinarstva o pravovremenom i istinitom informiranju, rekao je Mato Jerkić, predsjednik novoosnovanog ogranka Hrvatskog novinarskog društva Belišće.

Dobrodošlicu u obitelj HND-a, Belišćanima je poželio predsjednik Hrvoje Zovko, koji je još jednom naglasio da HND nije samo zgrada u Zagrebu, nego da su to prije svega novinari.

-Čast nam je što su nam se pridružili kolegice i kolege s Gradskog radija Belišće i iz Belišćanskog lista i nadamo se dobro suradnji. HND uvijek stoji iz svojih kolegica i kolega i oni mogu računati da će im HND u svako doba dana i noći biti na usluzi za pomoć u bilo kojem smislu, poručio je članovima belišćanskog ogranka predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Suradnja gradskih vlasti u Belišću s lokalnim medijima i novinarima, potvrđena je prijemom u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća, u kojoj je novinare dočekao zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je čestitao na osnivanju prvog ogranka HND-a u povijesti Belišća, uz nadu da će se tradicija novinarstva u ovom gradu nastaviti još dugo.

A nakon tog službenog dijela, domaći novinari i gosti druženje su nastavili u nešto neformalnijoj atmosferi, no ipak su se već stvarali obrisi zajedničkih planova u budućnosti.

FOTO: Tin Lacković

Izvor: Osnovan ogranak Hrvatskog novinarskog društva Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>