Side Navigation

X

OSJEČKI GUDAČKI KVARTET ODRŽAO KONCERT U BELIŠĆU

OSJEČKI GUDAČKI KVARTET ODRŽAO KONCERT U BELIŠĆU

Objavljeno: 05. 6. 2020.

Nakon gotovo tromjesečne stanke prouzročene pandemijom, društvena i kulturna događanja u našem gradu započela su koncertom Gudačkog kvarteta osječkog kazališta.

Naime, u petak 5. lipnja 2020. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, u Centru za kulturu Sigmund Romberg održan je koncert Gudačkog kvarteta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Gudački kvartet koji su činili Béla Nagy (violina), Vilim Škreblin (violina), Tena Micevski (viola) i Maja Iljovski (violončelo) u jednosatnom nastupu izveo je program od dvanaest skladbi glazbenih velikana kao što su Johann Sebastian Bach, Antonín Dvořák, Frédéric Chopin, Arthur Sullivan, Léo Delibes, John Williams, Erik Satie, Astor Piazzolla, Aram Khachaturian i Vittorio Monti. Kao gost u dijelu se koncerta gudačkom kvartetu na pozornici pridružio i Trajko Iljovski na harmonici.

Sve nazočne zaljubljenike u klasičnu glazbu na početku koncerta pozdravila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

Foto: Zaim Saljiji

Izvor: OSJEČKI GUDAČKI KVARTET ODRŽAO KONCERT U BELIŠĆU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>