Side Navigation

X

Održano predstavljanje zbirke poezije Metamorfoze iliti pretvorbe

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE ZBIRKE POEZIJE METAMORFOZE ILITI PRETVORBE

Objavljeno: 14. 9. 2020.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održano je u petak, 11. rujna 2020., predstavljanje zbirke poezije Metamorfoze iliti pretvorbe autora Marija Kovača iz Zagreba. On je priznati dramaturg, scenograf, kompozitor te filmski i kazališni redatelj koji je široj javnosti poznat zbog brojnih kazališnih predstava, sudjelovanja u raznim radijskim i televizijskim projektima, a napravio je i zapažena filmska ostvarenja. Iskusan je i kao autor pa se u njegovom spisateljskom opusu mogu pronaći mnoge kazališne kritike i recenzije, teoretski eseji, znanstveni radovi te zbirka priča Baršunasto podzemlje i zbirke poezije Jesmo li se za to borili i Metamorfoze iliti pretvorbe.

Potonju zbirku odlučio je promovirati upravo u belišćanskoj knjižnici u kojoj je gostovao po prvi put. Zanimljiv kakav je, Mario je uspio napraviti vrlo opušteno i ugodno ozračje u kojem su prisutni posjetitelji u potpunosti mogli doživjeti njegovu poeziju. No osim svog pjesništva, predstavio je zapravo i samoga sebe i svoju bogatu, svestranu karijeru kroz razgovor s profesoricom Darijom Beram iz Belišća koja je bila u ulozi moderatorice događanja.

Na samom kraju ove promocije knjižničarka Dijana Milišić-Zečević uručila je Mariju maleni poklon kao znak zahvalnosti što je, unatoč svim okolnostima uzrokovanih epidemijom koronavirusa, gostovao u Knjižnici i održao iznimno zanimljivu pjesničku večer.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji 

Izvor: Održano predstavljanje zbirke poezije Metamorfoze iliti pretvorbe | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>