Side Navigation

X

ODRŽANO OSPOSOBLJAVANJE PRIPADNIKA POSTROJBE CIVILNE ZAŠTITE GRADA BELIŠĆA

ODRŽANO OSPOSOBLJAVANJE PRIPADNIKA POSTROJBE CIVILNE ZAŠTITE GRADA BELIŠĆA

Objavljeno: 29. 10. 2019.
 

Na Odmorištu “Drava” u Bistrincima, u subotu, 26. listopada 2019. godine, održano je osposobljavanje pripadnika Postrojbe civilne zaštite opće namjene grada Belišća na kojem su sudjelovali i povjerenici i zamjenici povjerenika Civilne zaštite grada Belišća.

Osposobljavanje je provodilo Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured Osijek u suradnji sa Stožerom civilne zaštite grada Belišća.

Praktično osposobljavanje je obuhvatilo mjere spašavanja iz ruševina od strane vatrogastva, zaštitu od poplava nositelja Hrvatskih voda, evakuaciju i zbrinjavanje iz prve pomoći nositelja Crvenog križa te izgradnju šatorskog naselja kao mjeru zbrinjavanja koju je pokazao Područni ured civilne zaštite Osijek.

Osposobljavanje u sustavu civilne zaštite je organizirano u svrhu stjecanja stručnih znanja i vještina radi podizanja spremnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite i građana za djelovanje u velikoj nesreći i katastrofi.

Na kraju osposobljavanja, ručak za sve sudionike je pripremio predsjednik Udruge “Kotličari” gospodin Josip Vučetić.

Izvor: ODRŽANO OSPOSOBLJAVANJE PRIPADNIKA POSTROJBE CIVILNE ZAŠTITE GRADA BELIŠĆA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>