Side Navigation

X

Održana tradicionalna “Zimska likovna kolonija”

ODRŽANA TRADICIONALNA ”ZIMSKA LIKOVNA KOLONIJA”

Objavljeno: 28. 1. 2019.

Članovi Likovne udruge Bel-art sastali su se u subotu 26. siječnja kako bi održali tradicionalnu Zimsku likovnu koloniju u prostorijama Doma umirovljenika grada Belišća.

Na koloniju se odazvalo petnaestak slikara koji su ovu likovnu koloniju iskoristili za druženje, razmjenu iskustva i ono u čemu istinski uživaju – slikanje. Prvu ovogodišnju likovnu koloniju Bel-artovci su odlučili odraditi u humanitarnom duhu. Vrijedni slikari dali su si truda te su naslikali tridesetak slika, od pejzaža pa sve do vjerskih motiva, uglavnom manjeg formata i to u tehnikama suhog pastela, akrila i ulju na platnu. Sve slike bit će donirane međunarodnoj organizaciji “Marijini obroci”, koja osigurava obroke u području obrazovanja za djecu u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta.

Bel-artovce je na koloniji posjetio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je i ovu priliku iskoristio kako bi pohvalio, ali i zahvalio vrijednim umjetnicima na njihovom dosadašnjem umjetničkom radu.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Izvor: Održana tradicionalna “Zimska likovna kolonija” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>