Side Navigation

X

Održana Skupština DVD-a Bistrinci

 

 NOVOSTI| 

no images were found

U subotu, 13. ožujka 2021. godine u prostorijama Nogometnog kluba „Podravac“ Bistrinci održana je redovna i izborna Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost operativnih članova i  poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić.

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Bistrinci, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za petogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2026. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva: funkcijuPREDSJDENIKA DVD-a Bistrinci obnašat će IVAN ANIĆ, a funkcijuZAPOVJEDNIKA DVD-a Bistrinciobnašat će SINIŠA LEDINŠĆAK. UPRAVNI ODBOR DVD-a Bistrinci od 5 članova čine: Ivan Anić, Siniša Ledinšćak, Karlo Majerić, Darko Šporčić i Jozefina Podboj,

Nazočnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko koji je zahvalio i čestitao na postignutim rezultatima te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Posebno je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora vatrogasnih domova na području Grada, a posebno valja istaći trenutnu cjelovitu obnovu Vatrogasnog doma u Bistrincima, koja će objekt učiniti ljepšim i funkcionalnijim za rad vatrogasaca. Zahvalio je na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama i čestitao novo izabranom rukovodstvu s željom za daljnji napredak u radu.

Nazočnima se obratio i zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, pozdravivši sve prisutne i  osvrnuvši se na rad Društva u 2020. godini. Iz izvješća vidljivo da je odrađeno puno aktivnosti s obzirom na prisutnu pandemiju koronavirusa. Istaknuo je pitanje revizije članstva, koje je obavljeno od strane DVD-a u VZG Belišće, jer samim time možemo raspolagati s točnim brojem operativnog članstva, koje je na žalost u opadanju.  Iznio je potporu VZG-a Belišće u radu svih vatrogasnih društava na području zajednice u redovnoj aktivnosti, a posebno u nabavci osobne vatrogasne opreme u zaštiti operativnih vatrogasaca. Ukratko je upoznao prisutne o novom Zakona o vatrogastvu, koji je stupio na snagu 1.1.2020. i novim Statutom koji su usklađeni s novim Zakonom, a uređuju rad Društva. Na kraju je čestitao izabranim osobama i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, Ivan Anić kao predsjedavajući zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Izvor: Održana Skupština DVD-a Bistrinci | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>