Side Navigation

X

Održana redovna skupština DVD-a Veliškovci

 NOVOSTI| 

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 12. veljače 2022. godine, održana je 96. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva uz nazočnost operativnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Veliškovci nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2021. godini koju je ponajprije obilježile aktivnosti u radu s mladeži i operativnih članova kroz taktičke vježbe, ali sve uz poštivanje epidemioloških mjera. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova, a vatrogasnih intervencija u mjestu nije bilo, međutim na poziv zapovjednika VZG-a Belišće sudjelovali su dva puta na ispomoći gašenja požara na komunalnom otpadu u Belišću. Nakon iznesenih izvješća o radu i financijama za 2021. godinu i Planova rada i financija za 2023. DVD-a Veliškovci, prisutni su članovi dizanjem ruku jednoglasno prihvatili ista.

Potom se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević koji je pozdravio sve prisutne u svoje osobno ime i prisutnog zapovjednika VZG-a Belišće Dubravka Čovčića. Istaknuo je dobar rad DVD-a Veliškovci na održavanju operativne spremnosti i drugih aktivnosti u mjestu. Posebno je dao potporu ekipi ženske mladeži koja će početkom lipnja ove godine nastupiti u Čakovcu na Državnom vatrogasnom natjecanju. Na kraju je zaželio svim članovima mnogo uspjeha u radu, a posebno na području omasovljenja i rada s mladima.

Sve prisutne pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja je izrazila zadovoljstvo ujedno i pohvalivši velik broj mladeži i djece u DVD-u. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade, te poželjela punu uspjeha u budućnosti.

Na skupštini je zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić govorio o Državnoj vatrogasnoj školi koja je otvorila ispostavu u Osijeku gdje je započela prva generacija s prekvalifikacijom za zvanje profesionalni vatrogasac i vatrogasni tehničar. Ujedno je pozvao sve mlade zainteresirane da se upišu na školovanje. Potom je dodijelio diplome i uvjerenja  o stjecanju zvanja i to:

  • Vatrogasac (Barbara Svrtan, Danijela Galinović, Tena Harkanovac, Stella Antonina, Valentin Lovrečić, Sven Habus, Marko Vorih)
  • Vatrogasac I. klase (Vanja Crnogaj, Domagoj Sirovec i Matej Sučić)
  • Vatrogasni časnik I. klase (Ivan Torjanac).

Predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević je uručio Spomenice za dugogodišnji rad i to:

  • Spomenica 10 godina (Sven Habus, Valentin Lovrečić, Filip Majdenić, Danijela Galinović, Stella Antonina, Tena Harkanovac, Aleksandar Kristian Šargać Vičentilović, David Harkanovac, Tanja Crnogaj, Hana Đurkić, Nikolina Živković, Melani Sučić, Klara Sirove, Lana Abramić, Sara Moho, Sara Jurina i Mihaela Suntešić)
  • Spomenica 20 godina (Alen Šargač).

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući Dinko Galinović zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Izvor: Održana redovna skupština DVD-a Veliškovci | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>