Side Navigation

X

Održana redovna skupština DVD-a Tiborjanci

 NOVOSTI| 

U petak, 25. veljače 2022. godine, u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je redovna Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost operativnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Prisutni su jednoglasno usvojili izvješća o radu i financijama za 2021. godinu i planove rada i financija za 2022. DVD-a Tiborjanci.

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju  pozdravila je sve  prisutne članice i članove DVD-a Tiborjanci i sve goste u ime gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Istaknula je problem opadanja broja članova u društvima, naglasivši kako opstanak vatrogasnih društava nije upitan jer ipak ima mladih koji hoće raditi i koji predstavljaju budućnost društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Tiborjanci na svemu što rade i nastojanju da društvo radi što kvalitetnije, te poželjela punu uspjeha u budućnosti.

Nazočnima se obratio i predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević, koji je pozdravio prisutne te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini koja je ponovno obilježena mjerama zaštite od COVIDA-19. Kako je aktivnosti bilo manje s obzirom na pandemiju, ipak osnovna funkcija vatrogasaca u zaštiti od požara bila je izražena. Istaknuo je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG-e Belišća i DVD-e, te želju za omasovljenjem mladih i rada s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Zaželio je puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Potom se nazočnima obratio zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić. Dubravko Čovčić se osvrnuo na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG-e Belišće.  Iznio je problem koji je naveden u Izvješću o radu Društva po pitanju članstva u Društvo, odnosno obvezama i pravima svakog člana, gdje su morali napraviti reviziju članstva i iznijeti pravo stanje aktivnih vatrogasaca. Samim time bit će lakše obavljati vatrogasnu djelatnost i obveze koje proizlaze iz Zakona o vatrogastvu, Zakona o zaštiti od požara i Zakona o udrugama. Ujedno, time ostvaruju bolje uvjete za opremanje i pripadajućih prava svojih aktivnih članova.

Ukazao je na vatrogasne požarne intervencije na odlagalištu otpada koje su bile većeg opsega, a  uspješno su odrađene zajedničkim snagama središnje vatrogasne postrojbe  DVD-a Belišće i ostalih vatrogasnih postrojbi s područja VZG-a Belišće, a među njima i operativni članovi DVD-a Tiborjanci, te im se ovim putem zahvaljuje. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na skupštini je zapovjednik VZG-e Belišće Dubravko Čovčić dodijelio je Mariji Ivković diplomu i uvjerenje  o stjecanju zvanja Vatrogasac.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući Josip Stjepanović zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Izvor: Održana redovna skupština DVD-a Tiborjanci | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>