Side Navigation

X

Održana prva ljetna kreativna radionica

 

 NOVOSTI| 

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već godinama za vrijeme ljetnih školskih praznika organizira zanimljive kreativne radionice za djecu pa će tu tradiciju nastaviti i ovoga ljeta. Tako će se tijekom srpnja i kolovoza svaki tjedan održati po jedna kreativna radionica, a cijeli ciklus ljetnih radionica Knjižnica je isplanirala u dogovoru s raznim kreativnim pojedincima koji će ih održavati.

Prvu takvu radionicu pod nazivom “Art kamenje” održala je u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine, Jadranka Berak iz Belišća. Ona je aktivna članica belišćanske Likovne udruge “Bel-Art” s kojom Knjižnica njeguje uspješnu dugogodišnju suradnju i ova radionica to potvrđuje. Sudjelovalo je šest djevojčica kojima je Jadranka pokazala kako obično kamenje preinačiti u maštovite ukrase. Za to su im bile potrebne akrilne i konturne boje te kistovi kojima su crtale i bojale željene motive na kamenim oblucima različitih veličina i oblika. Kada su nacrtale i obojile što su zamislile, od jednoličnog kamenja nastale su predivne, šarene dekoracije na obostrano zadovoljstvo djevojčica i voditeljice radionice.

Na kraju treba svakako istaknuti da su ljetne kreativne radionice u belišćanskoj gradskoj knjižnici samo dio bogatog programa popularne manifestacije “Mali grad – veliki ljetni doživljaj” koju organiziraju Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća u suradnji s brojnim ustanovama i udrugama na području Belišća. Manifestacija nudi raznolik kulturni, sportski i zabavni sadržaj u razdoblju od 1.7. do 27.8.2021., stoga iz Knjižnice pozivaju cjelokupnu javnost da prate lokalne medije koji će pravovremeno objavljivati detaljne informacije o svim nadolazećim događanjima.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: Održana prva ljetna kreativna radionica | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>