Side Navigation

X

Održana likovna radionica | Grad Belišće

 

 NOVOSTI| 

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, gotovo tradicionalno, još je jedan četvrtak, 13. svibnja 2021., bio rezerviran za kreativnu radionicu. Održana je likovna radionica namijenjena djeci koja je organizirana u suradnji sa slikarima Antunom Sabom i Tinom Lackovićem, dugogodišnjim članovima Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće, koji su bili voditelji radionice. Sedam učenika belišćanske osnovne škole dobilo je priliku naučiti što je to pastel slikarska tehnika te kako njome crtati i slikati bogate likovne radove. Za izradu radova bile su im potrebne suhe pastelne boje i hrapavi papiri za crtanje, a tematika je bila mrtva priroda. Tako su nastale predivne slike zanimljivih motiva poput cvijeća u vazi, klasja žita i zelene trave.

Antun i Tin pokazali su im korisne metode koje mogu koristiti prilikom slikanja pastelnim bojama. Osnovnoškolci su brzo usvojili sve te trikove pa su zato i uspjeli naslikati prava slikarska djela. Iz toga je pak lako izvući zaključak da slikarstvo u Belišću zasigurno ima lijepu budućnost.

 

 

 

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Tin Lacković

Izvor: Održana likovna radionica | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>