Side Navigation

X

Održana kreativna radionica “Razlistaj se”

 NOVOSTI| 

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u utorak 20. listopada 2020. godine, održana je prva u nizu kreativnih radionica za djecu. Radionicu je vodila Ivana Kopić, odgojiteljica iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Bistrinaca, koja je djeci pokazala kako izraditi agamograf. Agamograf je inače grafički oblik, koji je popularizirao Yaacov Agam, a koji se sastoji od dvije odvojene slike koje su presavijene poput harmonike i na taj način se stvara album slika. Ovisno o uglu u kojem gledatelj stoji, uvijek se vidi druga slika.

Na radionici je sudjelovalo pet djevojčica osnovnoškolskog uzrasta koje su izrađivale agamografe jesenskih motiva poput lišća, kestenja, gljiva, ježeva i slično. Sve su uspješno izradile svoje jesenske agamografe koje će ove jeseni ukrašavati zidove njihovih kuća.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: Održana kreativna radionica “Razlistaj se” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>