Side Navigation

X

Održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Belišća

 

 NOVOSTI| 

Domagoj Varžić kao predsjednik, Dario Fletko i Bojan Vuksanić kao njegovi zamjenici, te Milan Zamaklar, Milan Strahinec, Ivana Petrović, Mario Balog, Josipa Blažević, Igor Paloh, Luka Jerković i Lara Vidaković (svih s Kandidacijske liste grupe birača nositelja Dinka Burića), Mihael Sučić i Vladimir Vicić s liste HDZ-a, Zlatko Adjulović (SDP) i Marija Ilić (HSU), članovi su novog saziva Gradskog vijeća grada Belišća, čija je konstituirajuća sjednica održana u utorak, 1. lipnja 2021. godine u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.

Nakon himne Republike Hrvatske, uslijedile su najavljene točke dnevnog reda – izbor predsjednika i članova Mandatne komisije, njihovo izvješće te svečana prisega novoizabranih članova Gradskog vijeća grada Belišća. Izabrani su i predsjednik te članovi Komisije za izbor i imenovanja, za predsjednika belišćanskog Gradskog vijeća izabran je Domagoj Varžić, a za njegove zamjenike Dario Fletko i Bojan Vuksanić, dok je dnevni red konstituirajuće sjednice završen izborom predsjednika i članova Odbora za financije i proračun, jer je već ovom prilikom za sljedeći tjedan najavljena radna sjednica Gradskog vijeća grada Belišća.

Nakon osam godina mandata kao zamjenik gradonačelnika, a prije toga četiri godine kao gradski vijećnik, Domagoj Varžić je prvi put dao izjavu za medije kao predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, ponavljajući ono što je rekao i vijećnicima kad im se zahvalio na povjerenju – da će biti prvi među jednakima.

-Od svih vijećnica i vijećnika u našem vijeću očekujem konstruktivan rad i zalaganje za dobrobit svih naših građana, kako u Belišću, tako i u svim prigradskim naseljima, rekao je Varžić, još jednom zahvalivši svima onima koji su izišli na birališta, bez obzira kome su dali svoj.

-Ovoga puta Kandidacijska lista grupe birača nositelja  dr. Dinka Burića i Hrvatska stranka umirovljenika činit će poziciju u ove četiri godine i vjerujem da će brojni projekti biti realizirani, kao  što su bili i u prethodnom razdoblju, kaže novi predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća.

Novim vijećnicima čestitao je i gradonačelnik Dinko Burić, koji je s novim mandatom na čelu Belišća nastavio od 20. svibnja. Istaknuo je nadu da će Gradsko vijeće i nadalje biti snažan vjetar u leđa svima u Gradskoj upravi, kako bi svi zajedno ostvarili ono što građani od njih očekuju. Još je jednom gradonačelnik Burić naglasio važnost zajedništva, važnost onoga „mi“, istaknuvši kako nikoga različitosti ne trebaju razdvajati, već štoviše potaknuti na pronalaženje najboljih rješenja.

Podsjetimo, prema objavljenim konačnim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva grada Belišća, na lokalnim izborima koji su održani 16. svibnja, Kandidacijska lista grupe birača i nositelj Dinko Burić dobili su povjerenje 63,33% birača, te u Gradskom vijeću grada Belišća imaju 11 vijećnika, HDZ je osvojio 16,22% glasova te ima dva vijećnika, SDP uz podršku 6,78% birača ima jednog vijećnika, kao i HSU za čiju je listi glasovalo 6,04% birača. DP koji je dobio povjerenje 5,32% belišćanskih birača te HSP uz podršku od 2,28% ne participiraju u diobi vijećničkih mjesta.

 

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Izvor: Održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>