Side Navigation

X

Održana Izvještajno-izborna skupština DVD-a Vinogradci

 

 NOVOSTI| 

U subotu, 13. veljače 2021. godine u prostorijama Društvenog doma u Vinogradcima održana je Izvještajno-izborna skupština DVD-a Vinogradci u nazočnosti operativnih, izvršnih i pričuvnih članova uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Vinogradci  nazočio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić.

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Vinogradci, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za petogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2026. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva: funkciju predsjednika DVD-a Vinogradci obnašat će VELIBOR VINOGRADAC, funkciju zapovjednika obnašat će ŽELJKO BEREČIĆ dok su članovi Upravnog odbora: Velibor Vinogradac, Željko Berečić, Sanda Kupanovac, Ivica Igrec, Danijel Berečić, Goran Petrović, Alen Vuksanić, Dino Pavošević i Saša Rešetar.

Nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pozdravio sve prisutne u ime gradonačelnika i svoje osobno ime te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini, a koja je obilježena mjerama zaštite od COVIDA-19. Budući nije bilo društvenih aktivnosti vatrogasca zbog pandemije, osim vatrogasnih intervencija koje su odrađene u potpunosti, nadamo se da će 2021. godine biti zdravstveno bolja i da će se pokrenuti društveni rad. Istaknuo je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD, te želju za omasovljenjem mladih i radom s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Osim toga, svima je zaželio puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova i puno zdravlja.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Ukazao je na vatrogasnu požarnu intervenciju koja je uspješno odrađena uz aktivno sudjelovanje operativnih članova DVD-a Vinogradci i središnje vatrogasne postrojbe  DVD-a Belišće, gdje se pokazala zajednička sinergija ljudstva obiju postrojbi i opreme koja se može zajednički koristiti.  Ukratko je upoznao prisutne o novom Zakonu o vatrogastvu, koji je stupio na snagu  1.1.2020. i novim Statutom koja su društva bila dužna donijeti do kraja 2020. godine. Na kraju je čestitao izabranim osobama i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Predsjedavajući Željko Brečić se zahvalio prisutnima na doprinosu u radu Skupštine i zaključio rad iste.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Izvor: Održana Izvještajno-izborna skupština DVD-a Vinogradci | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>