Side Navigation

X

Održana edukacija “Uvod u menadžment volontera”

 

 NOVOSTI|

Lokalni volonterski centar Zvono provodi program pod nazivom „Zvono Inclusive“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće i Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo.

Projekt je usmjeren razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici, a dio aktivnosti odnosi se na pružanje podrške organizatorima volontiranja. Upravo kroz taj dio djelatnosti organizirali smo edukaciju Uvod u menadžment volontera koja se održala u Orahovici u udruzi Jaglac. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici udruga i javnih ustanova koji u svoj rad uključuju volontere ili će ih tek uključiti u svoje aktivnosti. Upoznali su se s ciklusom menadžmenta volontera, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te sa zakonskim okvirom volonterstva u lokalnoj zajednici.

Program „Zvono Inclusive“ traje do 31. prosinca 2022., a u razdoblju do završetka projekta planira se provedba još nekoliko aktivnosti. Tijekom studenog i prosinca organizirat će se volonterska akcija školskog volonterskog kluba, a u prosincu će se obilježiti Međunarodni dan volontera dodjelom volonterskih nagrada.

Tena Anić

Izvor: Održana edukacija “Uvod u menadžment volontera” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>