Side Navigation

X

Održana 48. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća

 

 NOVOSTI| 

Nakon četiri godini i 48 sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na sjednici održanoj u utorak, 30. ožujka, vjerojatno posljednjoj u ovom sazivu, prije lokalnih izbora u svibnju, gradonačelnik Dinko Burić zahvalio je svim suradnicima i vijećnicima te svim sugrađankama i sugrađanima na podršci i razumijevanju za sve ono što je gradska vlast činila u proteklom razdoblju, a na što su belišćanski čelnici s pravom ponosni jer su život u Belišću i prigradskim naseljima učinili boljim u svim segmentima.

Među osam točaka dnevnog reda najviše se istaknula ona vezana uz dobitnike javnih priznanja Grada Belišća u 2021. godini. Prema prijedlogu Odbora za javna priznanja, belišćanski vijećnici su jednoglasno usvojili odluke o dodjeli šest javnih priznanja Plaketa „Grb grada Belišća“ te dva javna priznanja Plaketa „S.H. Gutmann“. Plaketu „Grb grada Belišća“ dobit će Antun Sabo za izuzetna ostvarenja u području likovne umjetnosti i doprinos kulturnom životu, Krunoslav Hornung – Veljo za izuzetna ostvarenja i doprinos kulturnom i cjelokupnom društvenom životu, Udruga Zvono za izuzetna ostvarenja i doprinos u stvaranju boljeg životnog okruženja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, Nikica Mužević za izuzetna ostvarenja i doprinos vatrogastvu i društvenom životu, Suzana Krčmar za izuzetna ostvarenja i doprinos unapređenju manjinskih prava i sveukupnom životu te Janja Čeliković za izuzetna ostvarenja i doprinos razvoju turizma i sveukupnom razvoju Grada Belišća. Plaketu „S.H. Gutmann“ dobit će Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novosel Slađan te Tvornica elektro opreme TEO – BELIŠĆE d.o.o. za izuzetna ostvarenja i doprinos gospodarskom životu Grada Belišća. Javna priznanja lauretaima će biti naknadno uručena, što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Izjavu za medije nakon 48. sjednice Gradskog vijeća grada Belišća dao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji se osvrnuo na protekle četiri godina mandata Gradske uprave i Gradskog vijeća.

-Iza nas su četiri godine i 48 sjednica, što naše vijeće svrstava među najaktivnije. No, nisu važne brojke, važne su odluke koje su donesene  u svrhu razvoja i unapređenja našeg grada. Puno je tu bilo infrastrukturnih projekata, koji se nisu mogli realizirati bez odluke vijećnica i vijećnika na tome sam im u ime gradonačelnika i svoje osobno od srca zahvalan, rekao je zamjenik gradonačelnika Varžić, dodajući kako je mandat obilježio kvalitetan rad koji je rezultirao izvršenjem planiranoga.

-Možemo biti ponosni na niz projekata koje smo uspjeli realizirati, od projekata vezanih uz sport poput nove tribine na Gradskom stadionu i uređenja vanjskog košarkaškog igrališta, preko turizma koji smo unaprijedili izgradnjom hostela, a tu je biciklistička staza do Gata koja nije samo turistički potencijal nego doprinosi sigurnosti biciklista. Bilo je tu i puno drugih projekata, poput FASEP-a, koji se provodi i u susjednim gradovima i općinama, a koji je u zadnjih 40-ak godina jedan od najvećih projekata na području cijele Valpovštine koji će donijeti novu infrastrukturu za vodoopskrbu i odvodnju, rekao je Varžić, podsjećajući i na međunarodne suradnju s prijateljskim gradovima i općinama te na druge aspekte u kojima je vodstvo Belišća radilo na unapređenju i razvoju, posebno kada se radi o socijalno – demografskim mjerama, te se u proteklom razdoblju profiliralo i kao primjer dobre prakse u cijeloj Hrvatskoj kada se govori potpori svim kategorijama sugrađana, od najmlađih do onih najstarijih.

Među točkama dnevnog reda našla se i revizija 1. procjene rizika na području Grada Belišća, što je bilo važno usvojiti u prvom redu zbog aktualne pandemije koronavirusa, usvojene su izmjene i dopune prostornog i urbanističkog plana, potvrđen je raskid ugovora s Općinom Marijanci vezan uz korištenje reciklažnog dvorišta u Belišću (izgradili su svoje reciklažno dvorište), ravnateljicom Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i u narednom je mandatu imenovana Vlasta Putar, a belišćanskom Dječjem vrtiću Maslačak dana je suglasnost za pripravništvo kroz mjeru „Stjecanje prvog radnog iskustva / pripravništva“.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Foto: Tin Lacković

Izvor: Održana 48. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>