Side Navigation

X

Održana 137. izvještajno-izborna Skupština DVD-a Belišće

 

 NOVOSTI| 

U subotu, 30. siječnja 2021. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 137. izvještajno-izborna Skupština DVD-a Belišće u nazočnosti operativnih, izvršnih i pričuvnih članova, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Belišće nazočio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, dok drugi gosti nisu zvani zbog pandemije.

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Belišće, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za petogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2026. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela na temelju novog Zakona o vatrogastvu i novog Statuta. Funkciju predsjednika DVD-a Belišće obnašat će SLAVKO MILEKIĆ, a zapovjednika DUBRAVKO ČOVČIĆ. Upravni odbor čine 7 članova: SLAVKO MILEKIĆ, DUBRAVKO ČOVČIĆ, NIKICA MUŽEVIĆ, IVAN VINCETIĆ, MARIO PERNAR, MAJA BRATUŠEVAC i IVAN KOVAČEVIĆ.

Nazočnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko te izrazio zahvale i čestitke na postignutim rezultatima i napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istaknuo specifičnost ove udruge, koja je nešto više i drugačija od drugih jer djeluje i radi u općedruštvenom interesu svih mještana. Posebno je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora vatrogasnih domova na području Grada, osobito Vatrogasnog doma Belišće kao centra vatrogastva u našoj sredini, a koji je energetskom obnovom i uređenjem sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Izrazio je zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević pohvalio je rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Potom se pristupilo uručivanju priznanja i uvjerenja zaslužnijim članovima. Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić i predsjednik VZOBŽ-a Nikica Mužević uručili su: diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja vatrogasni dočasnik IVANU ŠATOVIĆU, diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja vatrogasni dočasnik I. klase IVANU KOVAČEVIĆU, Spomenicu za 10 godina ŽELJKU ČAKALIĆU, IVANU KRSTIĆU, SAŠI JURIŠIĆU, Spomenicu za 20 godina JURAJU MARKOTI i MARIJU KARAPETRIĆU.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, predsjednik Slavko Milekić i zapovjednik Dubravko Čovčić zahvalili su se na danom povjerenju za daljnje vođenje Društva, sa željom za još boljim razvojem i unapređenjem ZOP-a na području Grada Belišća.

Predsjedavajući Slavko Milekić zahvalio se prisutnima na doprinosu u radu Skupštine i zaključio rad iste.

Na 1. sjednici novog Upravnog odbora DVD-a Belišće koja je održana 4. veljače 2021. godine u prostorijama Vatrogasnog doma u Belišću, jednoglasno su imenovane osobe na sljedeće funkcije i tijela Društva:
Izbor rukovodećeg kadra na osnovu zakona i Statuta DVD-a: zamjenik predsjednika MAJA BRATUŠEVAC, zamjenik zapovjednika IVAN VINCETIĆ, tajnik MARIO PERNAR. Zapovjedništvo (5 članova): Zapovjednik DUBRAVKO ČOVČIĆ, zamjenik zapovjednika IVAN VINCETIĆ, članovi ŽELJKO ČAKALIĆ, JURAJ MARKOTA i MARIO KARAPETRIĆ.

Ujedno je Upravni odbor DVD-a Belišće na temelju Statuta DVD-a Belišće imenovao osobe u radna tijela Vatrogasne zajednice grada Belišće i Savjet mladeži Grada Belišća.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a

Izvor: Održana 137. izvještajno-izborna Skupština DVD-a Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>