Side Navigation

X

ODRŽANA 12. ZIMA U TEHNICI

ODRŽANA 12. ZIMA U TEHNICI

Objavljeno: 07. 1. 2020.

Zima u tehnici punudila je učenicima osnovnih, ali i Srednje škole Valpovo, radionice fotografije, modelarstva, raketarstva, elektronike-robotike, upravljanja dronom, 3D modeliranja i printanja. Po prvi je put ponuđen hovercraft (lebdjelica) i robonogomet (u suradnji sa ZTK-a OBŽ-a).

Radionice su započele 2. siječnja, a završile 4. siječnja 2020. godine i trajale su tri dana od 9 do 13 sati zbog skraćenih zimskih praznika.

Učenici su svoje slobodno vrijeme mogli korisno provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće i upoznati se s „čudesnim svijetom tehnike”. U radinicama je bilo djece, osim iz našeg područja djelovanja, i iz Zagreba, Zadra, Dubrovnika i Petlovca.

Sva tri dana održavale su sve radionice, a posljednji dan bio je natjecateljski dio. Oni koji su imali najviše sreće osvojivši neko od prvih triju mjesta dobili su prikladne nagrade.

Programiranje mBota:

1. Voić Katja
2. Romić Bartol
3. Barić Andrej

Fotografija:

1. Lucija Topalović
2. Martin Oršuš
3. Mijo Oršuš

Robonogomet:

1. ekipa A – Lovro Rajčevac i Jan Hemetek

Raketarstvo:

1. Buga Kurtović

Hovercraft (lebdjelica):

1. Filip Lakatoš
2. Ruben Petrović
3. Matko Varžić

Osam mentora i voditelja brinulo je o 129 polaznika u radionicama: Goran Kupčerić, Dragan Francuz, Davor Milošević, Filip Babok, Marijan Antolović, Tomislav Kudeljnjak, Bojan Fuderer i Ivana Francuz.

I ova Zima u tehnici pokazala je ogroman porast interesa djece (i roditelja) za radionice tehničke profilacije u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće, ali i nedostatak kvalitetnog prostora u Domu tehnike u Valpovu.

Hvala svima koji su svojim trudom i zalaganjem omogućili održavanje 12. Zime u tehnici.

Više fotografija https://www.facebook.com/CTKVB/

Dragan Francuz, tajnik

Izvor: ODRŽANA 12. ZIMA U TEHNICI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>