Side Navigation

X

Održan 9. “Panon Subotica”

 

 NOVOSTI|

Slikarsko druženje u sklopu Međunarodne likovne kolonije “Panon” nastavilo se ovoga vikenda, 18. i 19. lipnja, u Srbiji i to po deveti put.

Radni dio “Panona Subotica” održan je u novootvorenom Studentskom odmaralištu na Paliću, a sudjelovali je tridesetak likovnih stvaratelja iz Bel-arta (Hrvatska), HUB-arta (Mađarska), naravno domaćini iz Croarta (Srbija), te nekoliko slikara iz Kozarca.

Prvog dan kolonije umjetnici su se prihvatili slikarskih špahtli, kistova, ulja, akrila, pastela i ostalog slikarskog materijala te prionuli na stvaranje novih, zanimljivih slika.

Drugi dan ovog slikarskog druženja iskorišten je za razmjenu iskustava, obilazak Palića i poznatog Zoo vrta koji se nalazi u samom centru. Nakon obilaska uslijedilo je fotografiranje autora i nastalih djela, a uz zajednički ručak razgovaralo se o idućem Panonskom okupljanju koje se planira na jesen u Belišću, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”.

Tin Lacković

Izvor: Održan 9. “Panon Subotica” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>