Side Navigation

X

Od sportskog parka do cjelogodišnjeg rada bazen

 NOVOSTI| 

Među kapitalnim investicijama Grada Belišća koje su najavljene u 2021. godinu nalazi se i projekt uređenja sportskog trga i pročelja zgrade bazena, za što je u proračunu predviđeno 4.500.000 kuna. Inicijator toga projekta je SDP grada Belišća, a na nedavno održanoj 42. sjednici Gradskog vijeća grada Belišća pohvalno se na cijeli projekt osvrnuo i Zlatko Adjulović, predsjednik belišćanskog SDP-a, naglasivši da, bez obzira na velika ulaganja koja su potrebna, naš grad to zaslužuje, a zaslužuje to i bazen kao jedno od najposjećenijih mjesta u gradu tijekom kupališne sezone, gdje uz naše sugrađane dolaze i posjetitelji iz šire okolice.

-SDP je na koalicijskom sastanku predložio da se uredi površina ispred bazena koja je u lošem stanju i za hodanje i za parkiranje, a opasnost predstavlja i staro i bolesno drveće, odnosno grane koje prijete prije svega školskoj djeci, ali i svim prolaznicima te automobilima. Ideja o sportskom trgu je došla upravo zbog lokacije – blizina školskog sportskog igrališta, sportske dvorane, bazena i sportskih terena koji se prostiru sve do rukometnog igrališta, podsjetio je Adjulović, pohvalivši i daljnje ideje o vanjskoj obnovi zgrade bazena uz sami sportski trg, što je već ugrađeno u proračun Grada Belišća.

U planu je i unutarnje uređenje zgrade bazena, kao i strojarnice te samog korita bazena, a Adjulović promišlja i dalje u budućnost.

-Kada se ovaj projekt provede, bilo bi dobro pripremiti i druge projekte koji bi se možda mogli financirati iz drugih izvora, kako bi se sama unutrašnjost zgrade bazena uredila tako da se može koristiti tijekom cijele godine. Sada imamo ugostiteljski objekt i wellness kutak koji rade samo tijekom sezone. Veliki dio unutarnjeg dijela zgrade zauzimaju svlačionice. Trebalo bi osmisliti druge, nove sadržaje, možda fitness centar i slično koji bi se ponudio potencijalnim poduzetnicima u najam, jednako kao i ugostiteljski objekt, a to bi sve moglo raditi tijekom cijele godine i tako dati još bolji smisao novom sportskom trgu, ali na taj bi se način mogli osigurati i dodatni prihodi samog Bazena Belišće, smatra Zlatko Adjulović, predsjednik SDP-a Belišće.

Vrijedi još jednom naglasiti da belišćanski bazen ima 42 godine, izgrađen je 1978. godine i ljeti je omiljeno okupljalište ne samo Belišćana svih generacija, nego i mnogobrojnih kupača iz  cijele Valpovštine i šire. Za proteklu kupališnu sezonu uređeni su sanitarni čvorovi te olakšan pristup osobama s poteškoćama u kretanju.

Vodeći ljudi Grada Belišća se nadaju da će do nove kupališne sezone biti uređen sportski trg te vanjski izgled zgrade bazena, a u izradi je projektna dokumentacija za rekonstrukciju strojarnice i korita bazena, a tu su i drugi planovi koji će, nakon što se ostvare, biti još jedna u nizu lijepih slika koje Belišće svim koji dođu u naš mali, a prema svima gostoljubiv grad.

Izvor: Od sportskog parka do cjelogodišnjeg rada bazen | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>